WRC’de çığır açacak yenilikler var!

Citroën, Hyundai, M-Sport Ford ve Toyota’yı temsil eden üretici ekipler, 2018 Dünya Ralli Otomobilleri ile kamuoyu önünde ilk kez ve bir gün boyunca sahnede yan yana dizildiler. Prestijli Monte-Carlo Rallisi’nin (25-28 Ocak) Monako’nun ünlü Casino Meydanı’ndaki açılışının başlamasından iki hafta önce görüşlerini paylaşmak için tüm büyük isim sürücüleri, kopilotlar ve takım müdürleri yeni sezon hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

Birmingham’da Avrupa’nın en büyük sezon öncesi motor sporları gösterisinin açılışını yapıldı. Tüm otomobiller, hafta sonu boyunca daha fazla sürücü desteğiyle sergilenecekler. WRC 2 ve Junior WRC’den gelen destek kategorisi rakipleri de yer aldı. Lansman gün etkinliklerinin başlıca haberlerinden bazıları şöyleydi;

-Şampiyonanın ticari hak sahibi olan WRC Promoter, her rallinin her özel etabı gerçekleştiği anda canlı olarak göstermek için çığır açan planlarını açıkladı. Yeni WRC AllLive hizmeti, WRC’nin TV stüdyosundaki uzman analizleri ve servis panelindeki tepkiler, röportajlar ve tepkiler de dahil olmak üzere, her turdan 25 saatten daha uzun bir kapsama alanı sunacak.

-Ford, hem sürücülerin hem de üreticilerin unvanlarını 2017 yılında kazanan M-Sport’a uzun süreli destek verdiğini açıkladı. Yeniden adlandırılan M-Sport Ford WRT, ABD’deki şirketten ek teknik yardım ve ek mali destek alacak.

-Mads Ostberg, 15-18 Şubat’taki İsveç Rallisi için Citroën Total ekibine katılacak. Norveçli ve kopilotu Torstein Eriksen, Kris Meeke ve Craig Breen’in yanısıra üçüncü bir C3’de olacaklar. Ostberg, “İleride yapılacak rallilerden bahsediyoruz ancak hiçbir şey teyit edilmedi” dedi.

-Dünya şampiyonu Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, M-Sport Ford patronu Malcolm Wilson’la birlikte dört gün süren şovun açılışına katıldı. Ott Tänak ve Martin Järveoja, Toyota Gazoo Racing renklerinde 2018 yılına ait M-Sport’tan Finlandiya merkezli ekibe katıldıktan sonra ilk resmi görünümlerini yaptılar.

Dani Sordo, yeni kopilotu pilot Carlos del Barrio ile birlikte sahneye çıktı. 2011 – 2013 yılları arasında İspanyol’la daha önce ortak olan Del Barrio, Marc Marti’nin yanısıra Hyundai Motorsport’taki Sordo’nun yerine geçti. (Fotoğraflar; Özel, Ralli Ajansı) | 12.01.2018 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top