Suninen için sürpriz program!

23 yaşındaki genç rallici Teemu Suninen, şampiyon takım M-Sport’ta son şampiyon Sébastien Ogier ve takım arkadaşı Elfyn Evans ile birlikte Şubat ayında İsveç Rallisi ile başlayan ve 8 ralliden oluşan bir programla 2018’de parkurlarda olacak. Sezonun ilk yarısında Meksika, Portekiz ve İtalya’da toprak rallilerde yarışacak olan Sunninen, Finlandiya’da ‘ev’deki rallide de start alacak, ardından da İspanya’da karma yüzeyli ralli ile Türkiye ve İngiltere’de de yarışacak.

23 yaşındaki rallici, WRC’nin 2017’deki en üst düzeydeki başlangıcını yaparak Polonya’da bir etap kazandıktan sonra Finlandiya’da podyum görerek şaşırtıcı bir izlenim bıraktı. Programı, yüksek Birmingham’da Autosport International fuarında 2018 şampiyonasının başlatılmasından 24 saat sonra doğrulanan Suninen, “planımız bu rallilere rahat bir zihin ile başlamak. Pilotlar şampiyonasındaki konumumuza odaklanmak zorunda değiliz. Sadece yarışacağız ve her fırsattan en iyi şekilde yararlanacağız “dedi.

“Bu fırsatı değerlendirdiğimizden emin olmalıyız ve tam da bunu yapmayı planlıyoruz. Gerçekten en üst düzeyde bir WRC ile elimden geldiğince tecrübe kazanmayı dört gözle bekliyorum” diye konuşan Suninen, Monte Carlo Rallisi’nde Fiesta R5 ve WRC 2 destek kategorisinde ADAC Almanya Rallisi için daha fazla deneyim kazanacak. Suninen, M-Sport’un en yeni pilotu olarak Finlandiyalı genç jenerasyonun en iyi gençleri arasında. M-Sport patronu Malcolm Wilson, “Teemu’nun çok yetenekli genç bir pilot olduğunu ve geleceğin ralli yıldızı olacağını inkâr etmiyorum” dedi ve ekledi; “Bu yıl 8 ralli ile kariyerini geliştirmek için çok önemli bir deneyim kazanacak ve O’nu bir podyumda görürsek hiç de şaşırmayalım.” | 13.01.2018 : 13.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top