Pistte değişim rüzgarları esiyor!

TCR araçlardan biri olan Seat ile Çağlayan Çelik yarışmakta

Yeni sezonda Türkiye Pist Şampiyonası için değişim rüzgârları esiyor. Halen Süper ve Maxi gruplarda yapılmakta olan TPŞ’de yeni sezon farklı bir grup daha açılması gündemde. Dünyada en çok izlenen motor sporlarından biri olan Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (TCR) yarışan son spec pist otomobillerinin Türkiye Şampiyonası’nda da farklı bir grup olarak yarıştırılması fikri federasyon tarafından önerilip desteklenirken, en az 8 araçtan oluşması hedeflenen grubun oluşması için Federasyonun yarışçılara araç alımları için destek sağlayacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da federasyon merkezinde yapılan bir toplantıda otomobil sporlarında faaliyet gösteren başlıca takımların yöneticileri ve pist yarışçıları katıldılar. Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya pistlerin iki etkili İstanbul takımı Tok Sport ve Borusan Otomotiv Motorspor ile İzmir’den Ülkü Motor Spor’un yanı sıra yine İstanbul merkezli GP Garaj, BC Vision ve Teknik Motorspor adına takım direktörleri veya yöneticileri katıldılar.

Toplantıda, federasyon tarafından hazırlatılan TCR kitapçığı katılımcılara dağıtılırken, Başkan Yazıcı’nın tüm takımlardan yeni TCR araçlardan satın alarak katılmalarını istediği öğrenildi. Takımları ve sporcuları teşvik etmek için de yeni sezonda TCR araçlarla yarışacak sporculara yarış başına 3 bin Euro destek dağıtılacağı, sezon sonunda da şampiyon olacak yarışçıya ise 30 bin Euro gibi maddi ödül verileceğini belirtiliyor. Garajında halen TCR araç bulunan Tok Sport’un yeni gruba en yakın duran garaj olurken, İzmirli Ülkü Motor Sport’un da TCR almaya sıcak baktığı ileri sürüldü. Diğer taraftan, pistte TCR grubunun açılması için öne çıkarılan maddi desteğin federasyonun girişimi ile Spor Toto’dan sağlanacağı, şirketin işletmekte olduğu iddia’nın da TCR yarışlarını çekiliş kuponlarına dâhil edeceği ifade ediliyor. Pistte kazanan ve hatta podyumun ilk 3’ünün genelde aynı sporculardan oluşması yüzünden, iddia’nın kuponlarda etkili olabilmesi için de yarışlarda ‘sondan 5’nci turda en iyi 3’ncü zamanı yapacak sporcunun adının’ iddianın bahsine konu edileceği vurgulandı.

TCR araçlardan ülkemizde Tok Sport bünyesinde bulunan Seat Leon’larda halen Bursalı Çağlayan Çelik ile Emir Ay müşteri olarak yarışıyorlar. TCR sahibi sporcu ise henüz ülkemizde bulunmuyor. Edinilen bilgiye göre, TCR’da Seat’lar dışında 1’er adet Audi ve Hyundai, 2 adet Opel marka TCR aracın pistlerimizde start alabileceği konuşuluyor. Federasyonun desteklediği genç sporculardan Ayhancan Güven’in adının toplantıda dağıtılan TCR broşüründe yer alan Audi görselinde adı yazılı tek sporcu olması dışında, diğer katılımcı sporcuların adlarına ise yer verilmedi. TCR yarışlarının TRT Spor’dan naklen yayınlanacağı ve yarışların Körfez ile İzmir Park pistlerinde yapılacağı ifade edildi. Kenan Sofuoğlu’nun pistinde asfalt güncellemesi sonrası açılış yarışı için bu pistin de kullanılabileceği, Yunanistan’daki Seres Pisti ile birlikte Sırbistan’daki bir cadde yarışının da Türk TCR’sına ev sahibi olması yönünde fikirlerin tartışıldığı toplantıda, pistlerdeki Süper ve Maxi gruplarında ne olacağını sorusunun da gündeme getirildiği belirtildi. Maxi grup yarışlarının GT3 adı altında düzenlenmesi de dahil, dile getirilen farklı senaryolardan birinde Süper ve Maxi Grup’lar için ‘şampiyonluk’ yerine 1’ncilik unvanı verilmesi, maxi grubun kaldırılarak pistten tek bir şampiyon çıkması gibi alternatifler de halen pist takım ve sporcuları ile federasyon arasındaki görüşmelerde yer aldığı öğrenildi. | 03.01.2017 : 11.30

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top