Monte Carlo’da zaferin adı değişmedi

Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Monte Carlo Rallisi’ni ‘son şampiyon’ Fransız rallici Sebastien Ogier kazandı. Dört gün süren rallinin ilk etaptan itibaren liderliği eline alan Fransız, 17 etabı boyunca liderliği bırakmayarak son etabın bitimine kadar korumasını bildi. 388.59 km’lik etapların pek çoğu kar ve buz kaplı olan Monte Carlo, kayıt yaptıran 67 ekibin pek çoğu için hatalara sahne oldu. Son etabın finişinden hemen sonra kurulan podyuma çıkmadan önce wrc resmi tv mikrofonlarına konuşan Ogier, herkesin hata yaptığını ama en az hata yapanın kazandığını vurguladı.

Sebastien Ogier, “zor bir hafta sonu oldu, Monte’de sık sık zor koşullar yaşamanız gerekiyor, ancak bu çok zor oldu. Lastik seçimleriyle hiç bu kadar çok mücadele etmedim ama sonuçta kazandığım için çok mutluyum. Sezonuna iyi bir başlangıç yaptığımız için de tüm ekibe teşekkür etmeliyiz Herkes bu hafta sonu hata yaptı, ben de yaptım, hatta birkaç tane yaptım” dedi. Powerstage etabı olark geçilen 17’nci etapta 5’nci zamanı yapan Ogier, en yakın rakibinin neredeyse 1 dakika (58 saniye 3 salise) farkla ve 4 saat 18 dakika 55 saniye 5 saliselik toplam zamanıyla sezona zaferle başlamakla bu sezon son anda kaldığı takımı M-Sport’a yeni bir başarı daha kazandırdı.

Şampiyonun ardından podyumda Toyota’nın iki takımı yer aldı. Yarışın büyük kısmında liderin en yakın rakipçisi olan Estonyalı Ott Tanak, Yaris’i ile son etapta liderin ardından finiş gördü. Toyota ile yeni sezon öncesi son anda anlaşan Tanak, takım arkadaşı Latvala’nın 53.7 önünde genel klasman 2’ncisi olarak sezona mutlu bir başlangıç yaptı. Estonyalı, “gerçekten mutluyum” dedi ve ekledi; “sezona böyle başlamak büyük bir rahatlama sağladı. Takım değiştirirken herkes biraz heyecanlanır. Ben de ne olacağını bilmiyordum. İşte bu sonuç, bu yüzden harika bir rahatlama oldu. Ekip ve araba gerçekten bir  harika, ekip gerçekten iyi işi yaptı, herkese teşekkürler”. | 28.01.2018 : 15.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top