Monte Carlo’da ilk günün lideri Ogier..

Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk rallisi olan Monte Carlo, 25 Ocak Perşembe günü (dün) akşam üstü verilen seramonik startla başladı. Monte Carlo’nun ünlü Casino Meydanı’nda toplu fotoğraf çektiren ralliciler, ardından start tak’ından geçiş yaparak Monte Carlo’nun virajlı ve kar-buz zeminli etaplarına yöneldiler. Monte Carlo’da ilk etaptan lider, son şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier çıktı. 36,69 km ile rallinin ilk ve en uzun etabı olan Thoard-Sisteron etabında Fiesta WRC’si ile Ogier, 23.16.6’lik zamanı ile etabı en yakın rakibi Hyundai pilotu Andreas Mikkelsen’den 7.7 saniye daha hızlı tamamladı.

Etap sonunda, “buzlu bir virajda zaman kaybettik” diye konuşan Ogier, “zor olacağını biliyorduk, pek çok pilotun sorun yaşadığı da sürpriz değil” dedi. Mikkselsen ise, etap sonunda, iyi bir etap olduğunu ama zorlandığını söyledi ve  etabın sonuna doğru frenlerini kaybettiğini, yokuş aşağı bölümde ise güvenli olmadığını ekledi. Sisteron etabında en iyi üçüncü zamanın sahibi, 11.7 saniye farkla Esapekka Lappi oldu. O’nun 3 salise ardından Dani Sordo podyumun dibinde 4’ncülüğe girdi, İspanyol rallici “kötü değildi, ama çok iyi zaman geçirdiğimi de söyleyemem” dedi.

Breen’in ardından 6’ncı zamanı yapan Ott Tanak, buzda bir kar kümesine temas yaşadığını ve yola geri dönme konusunda zorlandığını belirtti. Estonyalı’nın 11 saniye ardından 7’nci zamanı yapan Finli Latvala  iki kez spin attı ve durdu, 20 saniye kaybetti ve Neuville’i buzlu bir kesimde yakaladığını belirtti. Neuville ise o anları aktarırken, bir kar kümesinde sıkışıp kaldığını, el frenini çektiğini ama dört tekerleğin birden kilitlendiğini söyledi, “sadece bir kaç seyirci vardı, bu yüzden geri dönmek zaman aldı, ama bu oyunun bir parçası” dedi. İlk etapta Bouffier, Camilli ve Meeke ilk 10’u tamamladılar. Citroen’in İrlandalı pilotu, etap sonunda “bir hendeğe sıkışıp kaldım, çok basitti” dedi ve ekeldi; “bir buz lekesiydi, seyircileri beklemek zorunda kaldım ve bir buçuk dakika kaybettim. Uzun bir ralli, devam edeceğiz ama iyi bir başlangıç ​​değil”.

Monte Carlo’da ilk gün 25.9 km’lik 2’nci etap olan Bayons-Breziers’in ilk geçilişisi ile tamamlandı.Son şampiyon, M-Sport’un Fransız pilotu Ogier, 14.53.2’lik zamanıyla ikinci etapta da en iyi zamanı yaptı ve ilk günü 38.09.8’lik toplam zamanıyla İspanyol Dani Sordo‘nun 25.6 saniye önünde lider tamamladı. Estonyalı Ott Tanak 126.8 saniye farkla ilk günün 3’ncü ismi oldu. Monte Carlo’da 2’nci gün olan Cuma (bugün), üç farklı etap ikişer kez geçilecek. Ralli, pazar öğleden sonra tamamlanacak. 26.01.2018 : 01.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top