Meeke’den Breen için tam destek!

İrlandalı rallici Kris Meeke, Citroen’in takım arkadaşı Craig Breen‘i 2018’de üç yarışta program dışı bırakmasının yanlış olduğunu söyledi. Citroen ile iki kez test yapan 9 kez WRC şampiyonu Sebastien Loeb, 2018’de Meksika, Korsika ve İspanya Rallileri için C3 WRC takımına geri dönerken, Breen de geri kalan 10 rallide mücadele edecek.

Meeke, Loeb’un geri dönmesinden dolayı memnun olsa da, takımın üç ekip ile yarışmasını umuyordu. Meeke, Autosport’a yaptığı açıklamada “Sebastien’in geri gelmesinden çok memnunum” dedi ve ekledi; “Kabul edelim ki şu an tam formunda olmayabilir çünkü 5 yıldır spordan uzak duruyor ancak yine de 9 kez şampiyon ve bu sporda daha iyi bir başarı yok. O, çok yüksek kalibreli bir pilot ve takımda tüm sezon O’nu görmek harika olurdu.”

Craig’in üç ralli için de olsa takımdan uzak bırakılmasını “bu benim kararım değil, ama benim için, Craig geçen sene yeterince çaba sarf etti ve bu sene ikinci koltukta tam zamanlı bir programı hak ediyor” diye yorumladı. Meeke, Breen’in direksiyondan ayrı kalacak olması ile ilgili kaygıları olduğunu söyledi; “Yıl boyunca, bir sürücünün tüm sezon boyunca direksiyonda olmasının avantajlarından ne kadar yararlandığını biliyorum. Bence yapılması gereken bu değildi. Tecrübeyi kazanan adamın bir kenara bırakılması da doğru değil.”

Citroen takım direktörü Yves Matton ise Breen’in bu yıl WRC’de ilk galibiyetini hedefleyebileceğine inanıyor. “Geçtiğimiz yıl Craig’den iyi bir güvenirlik yaşadık, fakat şimdi podyumda olmak ve daha sonra yılın ikinci yarısında daha deneyimli olarak kazanmak için mücadele etmek istiyor” dedi. Citroen, bir fabrika ekibi olarak WRC’ye geri döndüğünde, 2017 yılının büyük bölümünde yer aldı. Sezonda iki ralli kazanan Meeke, 2018 hazırlıkları için “Yaptığımız testten ve aracın performansından yana memnunum” dedi ve ekledi; “Bazı iyileştirmeler yaptık ama hala gelecek için yapacak çok şey var. Bu ikinci sezonumuzda daha iyi bir başlangıç ​​yapabilmek için Monte Carlo ve İsveç’te kazanmaya odaklanacağız”. | 06.01.2017 : 11.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top