Matador’a ceza kesildi!

Dakar Rallisi’nde organizasyon, Peugeot 3008 DKR Maxi pilotu Carlos Sainz’in 7’nci etapta tehlikeli sayılan bir hareketi için 10 dakika ceza verdi. Peugeot Total takımı anlaşılamayan bu kararı temyiz edeceğini açıkladı. ATV ile yarışan 254 numaralı rakip, 7’nci etabın 184’üncü kilometresinde tehlikeli bir şekilde davrandığı iddiası ile Sainz / Cruz’u şikayet etti. Bunun üzerine, Carlos Sainz’in 15 Ocak Pazartesi günü Salta’da (Arjantin) gözlemcilerle görüşmesi istendi. Sainz, şikâyeti aldıktan sonra, rakibiyle temas olduğu yönündeki iddialara itiraz etti ve kendisinin son derece ciddi bir çarpışmayı önlediğini belirtti. Birkaç saat sonra, Dakar Rallisi görevlileri Sainz’e 10 dakika ceza verdiklerini duyurdular. Peugeot takımı haksız olduğunu düşündüğü bu karara itiraz edeceğini açıkladı. | 16.01.2018 : 08.35

Konu ile ilgili olarak, gün sonunda Carlos Sainz şunları söyledi; “Bu karardan dolayı çok üzülüyorum. ATV’li yarışçı tarafından anlatılan olaylar gerçekle uyuşmuyor. Aslında, davranışlarım bir kazadan kaçınmamı gerektiriyordu. Olanlar için özür dilerim, fakat olanlardan dolayı kendisine gelip Sentinel’i düzelttim, bir yana çekildi ve bana baktı. Yol çok çamurlu olmasına rağmen geniş bir yer vardı. Sonra kontrolü kaybetti ve hattın üzerine geldi. Onu engellemek için savundum ve yakın olmasına rağmen aramızdaki hiçbir iletişim olmadı. Sonunda etabı 12’nci bitirdi. Eğer birbirimizi dokunsaydık, tabii ki dururdum. Kesinlikle bu kararı kabul etmiyorum.”

Peugeot Yöneticisi Bruno Famin de şu açıklamayı yaptı; “Karar anlaşılmaz. İtirazla ilgili somut hiçbir şey yok;  sadece birinin sözü diğerine karşı. Konuyla ilgili olarak, ATV ile araba arasında temasın olmadığını açıkça görüyoruz. İddia edildiği gibi gerçek olsaydı, arabanın hızı göz önüne alındığında, ne yazık ki bu konuda konuşmak için artık bulunamamış olabilirdi. Tüm verilerimiz, Carlos’un kusursuz davranmış olduğunu destekliyor. ATV’sinin hasar gördüğünü iddia eden yarışçı, etapta 12’nci sırada, ardından maratonun ikinci yarısında bir sonraki etapta 10’ncu sırada yer aldı. Verilen 10 dakikalık ceza, tamamen keyfi. Görevliler Carlos’u durmadığı için cezalandırıyor, ancak bunun herhangi bir etkisi yoktu. Dahası, Carlos’un davranışı cezayı hak ediyor olsa bile, bu, zamana bağlı bir cezadan ziyade uyarı olmalıydı, oysa keyfi biçimde yarışın seyrini etkilemekte. Elbette, itiraz etme kararımızı bildirdik.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top