Loeb; “Eğlenceliydi”

Dakar Rallisi’nde dün (çarşamba) geçilen 4’ncü etap sonrasında, Peugeot pilotlarının görüşlerini Peugeot Media servis etti. Loeb, Sainz,Peterhansel ve Despres’İn 4’nsü etap ile ilgili görüşleri şu şekilde oldu;

Sébastien Loeb; “Bugün (dün) eğlenceliydi: bol kum tepeleri ile uzun bir etap ve sahil boyunca yan yana oldukça özel bir start. Arazi zordu: Önemli olan takılıp kalmamaktı ve sanırım bu etapta bir kaç kişi biraz zaman kaybetti. Ancak şans eseri geçtik ve etabı kazandık. İnanılmaz bir şey, yalnızca bir dakika fark oldu, bu yüzden hepimiz hala birbirimize çok yakınız. Yarın (bugün) yolda ilk ekip biz olacağız ve biraz zor olacak, bu yüzden takım arkadaşlarımızın yanında kalmamız önemli.”

Carlos Sainz; “Zorlu bir başlangıç ​​oldu. 7-8 dakika kaybettik ama sonra Nasser Al-Attiyah’ı yakaladık ve ufak bir sorun için durup değiştirmek zorunda kaldık. Daha sonra devam ettik ve daha fazla problem yaşamadık. Dakar’da her zaman dikkatli olmak zorundasınız, ancak sonuç en azından bugün (dün) bizim için iyi.”

Stéphane Peterhansel; “Her şeyden önce, arkadaşım Cyril için hayal kırıklığına uğradım. Etaba yan yana başladığımızda oldukça stresliydik: Böyle olduğunda asla kolay değil! Ancak biz ilk kanyona varıncaya kadar liderlik ettik ve bu iyi oldu, çünkü herkes daha ziyade tozla baş etmek zorunda kaldı. Bundan sonra lastik, janttan çıktığı andan itibaren, kumulların ortasında iyi geçti ve kuytu bir yerde onu değiştirerek zaman kaybettik. Son olarak, Carlos’la birlikte bir yol noktasını kaçırdığımızı düşündük ve onu bulmak için geri döndük. Can sıkıcı bir şekilde, ilk kez doğruyduk. Bizim için mükemmel bir etap değildi, ama biz buradayız ve öndeyiz. ”

Cyril Despres; “Gerçekte olanlardan tam olarak emin değilim. Yavaşça yaklaştık, fren yaptık ve bir şekilde zıpladık. Aracın sağ-arka kısmını söküp attı bir kayanın üzerine gitti, çok fazla hasar gördük. Kamyonu beklemek zorundaydık. Ne olduğunu hesaplamak zor, çünkü çok yavaş bir yer; normalde dikkat etmeniz gereken bir şey değil.” | 10.01.2018 : 09.20

Dakar Rallisi 4^ncü etabıile ilgili güncellenmiş fotoğraf galerisi için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top