Honda Türkiye, neden spordan uzak?

Dünyanın saygın spor otomobil üreticisi Honda, 1992 yılında %50-50 anlaşma ile Anadolu Honda Otomotiv ile ortak olmuştu. Japonlar motosiklet, bizimkiler otomobil üretmek istiyordu. 21 Eylül 1996’da Gebze, Şekerpınar’da kurulan fabrika, 1997’de otomobil seri üretimine geçti. 2003 yılında da tüm yatırım Honda’nın kontrolüne geçti ve kuruluş Honda Türkiye AŞ oldu. (Benzeri operasyon Toyota’da da yapılmış, fabrika kontrolü Sabancı grubundan Japonlara geçmişti). 

Avrupa’daki 2’nci Honda fabrikası, Ocak 2008’de 50 bin adet kapasiteye erişti. Günümüzde Civic ile de başarı yakalanmış durumda. Hatta bagajındaki RS sembolü felsefelerini yansıtıyor adeta. Gelinen noktada, geçmişi sportif başarılar ile dolu olan bu dev şirketin Türkiye’de motor sporları faaliyeti sıfır noktasında. Hatta resmi web sitelerine bakarsanız, kendilerini hâlâ motosiklet imalatçısı olarak gördüklerini hayretle görürsünüz!

Türkiye, başta WRC olmak üzere, otomotiv konusunda dünyaya kafa tutarken.. Honda ve hemşehrisi Toyota, Türkiye’de motor sporlarının yanına bile gelmekten imtina ediyorlar! Gençler arasında çok tutulan bu markanın anlaşılmaz tutumu, merak konusu olmaya devam ediyor. | 12.01.2018 : 00.20

Nurican Hızır | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top