Dakar’da 3’ncü etap sonunda Peterhansel lider!

Peugeot, Pisco’dan San Juan de Marcona’ya 3’ncü etapta, en iyi 2’nci zamanı yapan Stéphane Peterhansel 3008 DKR Maxi ile sorunsuz bir günün ardından Dakar Rallisi’nde liderliğini korudu. Yayınlanan programda bir değişikliğe gidilerek bugün iki etap ‘ayrıldı’: kısa bir erken bölümle arabalar kısa bir süre sonunda Pisco karayoluna döndüler ve ardından Peru sahilinde San Juan de Marcona’ya doğru daha uzun süre yarıştılar. Stéphane Peterhansel, 3008 DKR Maxi’nin en hızlısı olarak 3’ncü etapta ikinci oldu. Hemen hemen hiç hata yapmadan etabı tamamladılar. Tüm Peugeot’lar Dakar’da önemli olan tutarlılık ve güvenilirliği göstererek etabı ilk 5 içerisinde bitirdiler.

Carlos Sainz için çok iyi bir gün oldu. Etapta 3’ncü olan İspanyol, yalnızca birkaç küçük bir yol kaybı hatası yaptı ve genel olarak klasmanda 6’ncı sırada yer aldı. Etapta İspanyolların arkasındaki en hızlı isim ise, Cyril Despres idi ve zorlu bir kumlu bölgede ilk başta zorlandı, etap finişine 2.5 kilometre kala yaşadığı küçük bir soruna rağmen, takım arkadaşı Peterhansel’in sadece üç dakika ardında sıralandı. 3. Etapta en iyi 5’nci zaman, Sébastien Loeb için klasmandaki yerini koruması için yeterliydi: daha sonra Peru’daki kum tepelerinde stratejisini daha uygun hale çevirdi. Dikkatli bir yaklaşımla, etabın ilk bölümünde bir kumulun eğilimini kontrol etmek için arabadan çıkmayı tercih etti. Etabı güvenli bir şekilde bitirince 5’inci en iyi zamanla genel klasmandaki 4’ncülüğünü sağlamlaştırdı. Dakar’da 3’ncü etap ve sonrası genel klasmanlar şu şekilde ilan edildi.

Peugeot Media | 09.01.2018 : 20.30

3.Etap Klasmanı
Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, 3h9m8s
Stéphane Peterhansel (FRA)/J.Cottret (FRA), Peugeot 3008DKR Maxi, + 4m5s
Carlos Sainz (ESP)/Lucas Cruz (ESP), Peugeot 3008 DKR Maxi, + 6m07s
Cyril Despres (FRA)/David Castera (FRA), Peugeot 3008DKR Maxi, 7m43s
Sébastien Loeb (FRA)/Daniel Elena (MCO), Peugeot 3008DKR Maxi, + 8m34s
Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, + 10m11s
Bernard Ten Brinke (NED)/Michel Perin (F), Toyota 4WD, + 18m07s
Martin Prokop (CZE)/Jan Tomanek (CZE), Ford 4WD, + 18m56s
Jakub Przygonski (POL)/Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, + 22m42s
Lucio Alvarez (ARG)/Robert Howie (ZAF), Toyota 4WD, + 23m01s

3.Etaptan sonra Genel Klasman 
S.Peterhansel (FRA) / J.Cottret (FRA), Peugeot 3008DKR Maxi, 6h34m58s
Cyril Despres (FRA) / David Castera (FRA), Peugeot 3008DKR Maxi + 3m11s
Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, + 7m43s
Sébastien Loeb (FRA) / Daniel Elena (MCO), Peugeot 3008DKR Maxi, + 10m11s
Giniel de Villiers (ZAF) / Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, + 11m23s
Carlos Sainz (ESP) / Lucas Cruz (ESP), Peugeot 3008 DKR Maxi, + 14m47s
Bernhard Ten Brinke (NLD) / Michel Perin (FRA), Toyota 4WD, + 31m18s
Orlando Terranova (ARG) / Bernardo Graue (ARG), Mini 4WD, + 35m19s
Martin Prokop (CZE) / Jan Tomanek (CZE), Ford 4WD, + 38m56s
Nani Roma (ESP) / Alex Haro (ESP), Mini 4WD, + 42m56s

Ne dediler /  

Stéphane Peterhansel; “Büyük tepeler, çok sayıda arazi ve birkaç ralli sürüşüne özgü çok güzel bir etap oldu. Açıkçası navigasyon açısından yararlı, önümüzdeki motorculardan iz için 2’nci etaptan biraz daha kolaydı. İki kez yol kaybettik, bir kez, yol notumuzu karıştırdık, çünkü benim hatam yüzünden bir motoru takip etmeye karar verdik: elbette, her zaman doğru değiller! Bugün güvenli bir şekilde sürdüğümü söylememeliyim, ancak kesinlikle riski en aza indirmeye çalıştık. Şimdi lider konumdayız ve sanırım tutarlılığın size getirdiği şey bu, şimdiye kadar kötü bir fikir değil. Tüm üst düzey ekipler mücadeleye devam ediyorlar; Peugeot sürücüleri olarak birlikte kalmak ve güçlü kalmak zorundayız.”

Carlos Sainz; “Sahilde kumulun üzerinden hızlı geçmek için geri dönmemiz gereken tek bir yer vardı ama sonra bu noktaya geri dönemedik, çünkü tozda kaçırdık! Ama geri kalanı tamam, bu yüzden odaklı ve konsantre kaldık, arabayı da iyi hissettim.”

Cyril Despres; “Etabın ilk kısmında sert fren gerektiğini ve bir kumulun içine girdiğimizi anladım. Gerçekten bu, bizi biraz sakinleştirdi, bu yüzden iyi bir uyandırma çağrısıydı! Sabah yola ilk çıktık ve buna rağmen iyi bir ritim sürdük. Stéphane sonunda bizi geçti ve beraber gitmeye başladık.  Peru, çok karmaşık ki her zaman korumak gerek. Hızlandırabildiğiniz yere gidip gerektiğinde yavaşlamak zorundasınız. İyi bir başlangıç ​​yaptık ve şimdi sadece böyle devam etmeliyiz!”

Sébastien Loeb; “Etabın ilk bölümünde büyük bir adım atamadık. Günün geri kalanında bir iki küçük hata yaptık. Geri kalanı ise, iyi bir tempoyla geçtiğimizi düşünüyorum, ancak çok zor oldu: büyük risk almak istemedim. Etabın ilk bölümü için otomatik deflasyon sistemi ile ilgili bir sorun da vardı, ancak servis parkında mekaniğimiz sayesinde çözüldü.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top