Dakar’da mola bitti, yarışa devam!

Güney Amerika kıtasında 10’ncu kez düzenlenen 40’ncı Dakar Rallisi için, Pasifik Okyanusu ve özellikle Peru tepelerinde, ekipler başkent Lima’ya birkaç günlüğüne keyif alacakları bir dönüş yaptılar. Ralli, Bolivya’da devam ederek La Paz’da mola verildi. Arjantinli taraftarlar, coşkulu bir şekilde Dakar’ın finişinin yapılacağı Córdoba’da karşılamayı bekliyorlar.

Dakar Rallisi, 14 gün boyunca 4500 km’si özel etap, 4500 km’si de normal (transfer) etapları olmak üzere toplamda 9000 km’lik bir parkurda gerçekleştiriliyor. İki haftalık süreçte ralli, Peru, Bolivya ve Arjantin olmak üzere 3 ülke topraklarında geçiyor. Peru’nun Lima şehrinden start alan ralli, Bolivya’nın LaPaz şehrinde bir dün mola verdikten sonra, Arjantin’in Cordoba şehrinde finiş görecek. İki hafta içinde 14 etaplık zorlu maratonun belki de en zorlu kısmı, 5 günün etaplarının 2 bin metre rakımda geçmesi.

Dakar Rallisi Direktörü Marc Roma, “2012 ve 2013’ten daha uzun süre kalmak için Peru’ya geri dönüp, bilinmeyen sektörleri keşfetme imkânını sağladık ve böylece ülkenin tüm kumullarını tattıracak ve Dakar’ı Fiziksel talep açısından yüksek ve manzara açısından görkemli olan Bolivya etapları, maceraperestler için aşırı dayanıklılık gerektiren bir adrenalin yaşatıyor. Ancak yine de Dakar’ın zirveye ulaşacağı Arjantin’i geçmek için Süper Fiambala etabında belirleyici etaplar da olacak, Bu Córdoba’da zafer kazanmak için gerekli olan etap” diyor.

110 motosiklet, 41 dörtlü, 71 araba ve SxS ve 30 kamyon, Peru çöllerinin tepeleri tarafından seçilen bir hafta süren yarış sonrasında Bolivya’daki La Paz’a ulaştı. Arjantinli Kevin Benavides’in hakimiyeti altındaki motosiklet ketagorisi, otomobillerde Stéphane Peterhansel lider durumdalar. Peterhansel, takım arkadaşı Carlos Sainz ile adeta düello yapıyor! Rallinin bugün (13 Ocak Cumartesi) yapılacak olan 7’nci etabı LaPAz ile Uyuni arasında ve 425 km’si özel etap olmak üzere 745 km yol kat edilecek. Dakar Rallisi’nde ilk gölüm (6 etap)sonunda genel klasman ise şu şekilde gerçekleşti | 13.01.2018 : 12.30

Dakar Rallisi’nde LaPaz’daki dinlenme gününe ulaşılan günden fotoğraflar için burayı tıklayabilirsiniz.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top