Bouffier, M-Sport’ta

Son şampiyon, M-Sport, Monte Carlo ve Korsika Turu rallilerinde üçüncü Fiesta WRC için Bryan Bouffier üzerinde karar verdi. Fransız rallici, mevcut koşullarda her iki rallinin de en tecrübeli olarak görülüyor. 2011’de IRC’nin bir parçası olarak yapıldığında Monte Carlo’nun buzlu etaplarını ve iki yıl sonra ise Korsika’nın asfaltını kazanmıştı. Bouffier, 25-28 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Monte Carlo Rallisi’nde bu kez de M-Sport takımında son şampiyon Sébastien Ogier ve Elfyn Evans‘la takım arkadaşı olacak.

Fabrika takımları, 2018’de WRC’de üç ekip deklare edebiliyorlar, ancak en iyi ikisi takım için puan topluyor. M-Sport’un patronu Malcolm Wilson, Bouffier’ın İngiltere merkezli kadrosuna paha biçilmez bir katkı sağlayabileceğine inanıyor. “Monte Carlo Rallisi ve Korsika Turu’nda Bryan’ın bizimle birlikte olması çok güzel, çünkü tecrübesi rakipsiz” dedi ve ekledi; “Bunlar takvimdeki en çok tecrübe gerektiren ralliler ve gerek koşulları, gerekse de lastik tercihleri ile bunu kimlerin başarabildiği çok net görülüyor. Bryan’ın bilgisiyle, şampiyonluklarımızı savunmak için, farklı bir güce sahip olacağız.”

Bouffier, önceki yıllarda önemli bir başarıya sahip olduğu bu rallide bir fabrika pilotu olmak için aslında kendisine pek şans tanımıyordu; “Ben, dürüst söylemek gerekirse, takım pilotu olmak için bir fırsat bulabileceğimi sanmıyordum, bu yüzden çok heyecanlıyım” dedi ve ekledi; “Malcolm ve M-Sport ekibiyle çalışmak her zaman büyük bir keyif ve 2017’deki şaşırtıcı başarıları, onlarla çalışmaktan dolayı beni çok mutlu ediyor. Monte ve Korsika iki çok farklı olay, ancak onlar da benim en sevdiğim iki ralli. Sezonun iki Fransa rallisinde evde sürmek benim için her zaman bir zevk! Üstelik şimdi bu yeni araçla bu daha da fazla! Planım rahat olmak ve eğlenmek. Ayrıca takım için puan kazanmak isterim ki bu da kreması olur!” | 09.01.2018 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top