2018 Lisans bedelleri açıklandı

Tosfed, 2018 sezonu için linsan bedellerini açıkladı. Federasyonun web sitesinden açıklanan tabloların dip notlarına göre, özel kupa organizasyonlarında (V1 Challenge ve tek marka kupaları) yarışan sporcular ilgili branşın ‘Ulusal Sürücü’ lisansını almak zorundalar. Ulusal ralli lisansı ile historic rally, tırmanma ve rallikros branşlarına katıla biliniyor, ancak tersi geçerli değil. Trial takım lisansı sadece iki aracı kapsarken, ulusal offroad lisansı ile trial yarışlarına; trial lisansı ile de offroad yarışlarına katılına bilinecek. Fakat trial lisansı ile offrad yarışına katılacak olan pilotun yarışmacı lisansı alması gerekecek.

Karting lisansı ile karting dayanıklılık yarışlarına katılmak mümkün iken, Tübitak yarışlarına katılacak olan sporcular mahalli sürücü pist lisansı almak durumundalar. Ulusal lisans ile mahalli yarışlara girilirken, mahalli ile ulusala katılmak mümkün değil. Takım ve marka lisansları, online başvuru ile yapılamadığı için Tosfed lisans departmanına direkt başvuru yapılması gerekiyor.  Sporcu lisans işlemleri Tosfed resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılmakta, kredi kartı ile ödeme ve banka havalesi alternatifleri mevcut.

Organizatör lisans tablosunun dip notlarına göre se, özel Kupa yarışlarında her isim sponsoru için 25 bin TL ödenmesi gerekecek. Örneğin Opel Corsa Cup için ödenmesi gereken bedel 25 bin TL iken; Opel Corsa Petlas Cup yarışı için ödenmesi gereken organizasyon bedeli 25 bin x 2 = 50 bin TL olacak. Yarış isimlerinin sponsor firma ile anılması halinde, tek yarışta bu isim kullanılırsa 2 bin TL, (Örneğin Aygaz Veziroff mahalli yarışı ), çok yarışlı bir organizasyonda kullanılacak ise 5 bin TL ( Örneğin Akzirve Challenge mahalli offroad kupası yarışı) ödenmesi gerekecek. Federasyonun açıkladığı 2018 lisans bedelleri tablolarının ekran görüntüleri için aşağıdaki tabloların üzerlerini tıklayabilirsiniz. | 15.01.2018 : 12.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top