Yeni Polo GTI R5’in dünya prömiyeri yapıldı

Yaz başında FIA homologu, yarışın ilkbaharı 2018 sonbaharı için planlanan 200 kW / 272 hp turbo motor, dört tekerlekten çekiş ve emniyet paketli Volkswagen Polo GTI R5’in dünya prömiyeri yapıldı. Polo’nun altıncı ve en yeni jenerasyonuna dayanan müşteri odaklı 4WD çekişli ralli otomobili ilk kez dün (Pazartesi) Mallorca’da Polo GTI’nin resmi sunumunda tanıtıldı. Yeni ralli otomobilinin gelişimi, 2013’ten 2016 yılına kadar WRC’nin doruklarında 4 dünya unvanını kazanırken elde ettiği deneyim ve birikimleri birleştirdi. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “Yeni Polo GTI R5 modelini halka sunmak muhteşem bir andı” dedi ve ekledi; “Caddelere çıkan Polo GTI ile olan yakın ilişki açık. Polo’da, GTI ailesinin bir başka muhteşem elçisi var. Wolfsburg’daki ekibimiz ve Volkswagen Design’daki meslektaşlarımız bunun için büyük bir hak ediyor. Önümüzdeki aylarda Polo GTI R5, öncülünün müşterilerin elindeki başarısı üzerine kurulmasını sağlamak için bir dizi zor senaryoda kendini kanıtlamalı.”

İlk testler başarılı oldu, homologasyonu ise 2018 yılının yaz sonu için planlandı. Polo GTI R5’in geliştirilmesi, yılın başlangıcından bu yana tam anlamıyla duraksatılmıştı. Asfalt ve çakıl üzerine yapılan ilk testler Kasım ortasında Fontjoncouse, Fransa’da gerçekleşti, Aralık ayında ise İngiltere’de devam edecek. Tüm proje sorumluluğu, Teknik Direktör François-Xavier’in yanı sıra yarış mühendisi olarak Janet J Jongh’un 2013’ten 2016’ya kadar dünya şampiyonu Sébastien Ogier’in Polo R WRC’sine bakan Proje Yöneticisi Jan de Jongh’un sorumluluğunda. Demaison, “Polo GTI R5, herhangi bir sorun yaşamadan ilk testlerden geçti. Test pilotlarından gelen geri bildirim çok olumlu” dedi ve sözlerinmi şöyle sürdürdü; “açıkçası, dünya şampiyonasını kazanan Polo’yu geliştirmeye yardım eden deneyimli bir mühendis ve mekanik ekibi çağırmak için yararlı ve hatta geçmişte olduğu gibi, R5 otomobili 2015’ten beri Wolfsburg’taki teknik gelişme bölümündeki meslektaşlarımızla ve müşterilerine sunmayı önermiş olan Skoda’daki meslektaşlarımızla yakın ve mükemmel işbirliğinden de yararlanıyoruz..”

Sokaklarda GTI’de olduğu gibi: direk yakıt enjeksiyonlu dört silindirli turbo motor; üretim modeli gibi, yeni Polo GTI – Polo GTI R5, direk yakıt enjeksiyonu ile güçlü, düz dört silindirli turbo motora sahip ve ön aksın önüne çapraz olarak monte edili. Ralli otomobilin kapasitesi, düzenlemelere uygun olarak 1,6 litre ile sınırlı. Bu, etkileyici 200 kW (272 HP) ve 400 Newton metreye kadar maksimum tork üretmek için yeterli. Yakın basamaklı, ardışık, beş vitesli yarış vites kutusu ve kalıcı dört tekerlekten çekiş, asfalt, çakıl veya kar olmak üzere her yüzeyde olağanüstü ivmelenme sağlıyor. Sadece 1,320 kilogram ağırlığındaki RTI GTI, 0’dan 100 km / s’ye sadece 4,1 saniyede hızlanıyor.

Montajın temeli olarak hizmet eden dört kapılı çelik şasi, İspanya’nın Pamplona kentindeki üretim tesisinde üretilmekte. FIA yönetmeliklerine uygun olarak, bir rol kafesi ve diğer emniyet bileşenleri ile güçlendirildi. Polo GTI R5, 2018 yazında homolog olacak. Müşteri spor takımlarının ilk teslimatları ve ilk rekabet gezileri yılın ikinci yarısı için planlanıyor.  2012’de Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA, öncelikle müşteri ekiplerine, yetenekli gençlere ve özel müşterilere yönelik yeni nesil ralli arabaları için R5 yönetmeliklerini geçti. O zamandan beri, beş farklı üreticinin ürettiği 400’den fazla araba ve tüm dünyadaki ulusal ve uluslararası şampiyonalarda faaliyet gösteriyor. (Kaynak ve fotoğraflar; Volkswagen Motorsport) | 05.120.2017 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top