Skoda gençleri 5’ledi!

Skoda, WRC’nin destek kategorisi (WRC2) için, yaşları 21 ve altı olan beş pilotluk takımı doğruladı. Şampiyon Pontus Tidemand ve Jan Kopecki, 2018 yılı için Çek ekibinin bu yıl 13 WRC 2 rallisinin 10’unu kazanan Fabia R5 takımında yer alacaklar. Polonya yarışında takıma Asya Pasifik Şampiyonasında ikinci olan 21 yaşındaki Ole Christian Veiby de katılacak.

21 yaşındaki Juuşo Nordgren, Skoda’nın genç sürücü projesini başlatmasıyla ekim ayında İspanya’da ekip ile buluşacak. Nordgren, 2015’te Fin genç şampiyonu olmuştu. Takım, 17 yaşındaki Kalle Rovanpera tarafından tamamlanacak. Finli, geçen sezonun Avustralya’daki finalinde bir Fiesta ile WRC 2 kazandığında FIA şampiyonasını kazanan en genç pilot olarak dikkat çekti. Rovanperä, sürücülerin daha genç bir yaşta yarışmasına izin verilen Letonya’da 2017’de milli unvanını kazandı.

Skoda, sürücü programlarının ayrıntılarını doğrulamadı. Her biri 7 aday ralli arasında en iyi altısından puanı toplayabilir, bu nedenle 13 yarışlık sezonda çok esnekliğe sahipler. Ekip, Mladá Boleslav merkezindeki en başarılı motor sporları kampanyasını kutladı ve motor sporları yönetmeni Michal Hrabánek, “Pontus Tidemand ve Jan Kopeckı’yi takımda tutmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimiz Ole Christian Veiby ve Juuso Nordgren yeteneklerini zaten kanıtladılar” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Yetenekli olduğu için ekibimize yeni katılan isim, 17 yaşındaki Kalle Rovanpera oldu. 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top