Şampiyona makyaj!

VW Motorsport’un merkezi Wolfsburg’tan kompakt spor otomobilinin başarılı yarış versiyonu Golf GTI TCR, 2018 sezonunda yüzünü gerdirdi! Ön uç, hem sportif Golf modelleri tarafından paylaşılan görsel benzerliklere ve yakın teknik ilişkiye verilen önemi arttırarak, üretim modeli için olduğu gibi yeniden işlendi. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “Golf GTI TCR için yeni görünüm, Volkswagen Design ile yakın işbirliğinden kaynaklandı. Bu, üretim modeli ile yarış versiyonu arasında yakın bir ilişki olduğunun altını çizmemize yardımcı oluyor” dedi ve ekledi; “Örneğin, motor doğrudan seri üretimden geliyor ve sadece rekabetçi yarış için minimum ayar gerektiriyor. Bu, Golf GTI’nin müşteri yarış otomobillerimiz için mükemmel bir temel oluşturduğunun kanıtı.”

Golf GTI TCR, yılın en başarılı yarış otomobillerinden birisi: TCR Uluslararası Serisinde, Fransız pilot Jean-Karl Vernay geçen hafta sonu Dubai’de iki litrelik turbo motorla 350 HP Golf’u kullandı. Golf GTI, Almanya’nın Nürburgring Nordschleife’deki VLN Dayanıklılık Şampiyonasında TCR sınıfını kazandı ve 24 saatlik yarışta çok daha güçlü otomobillerin önünde gitti. Kantadhee Kusiri (T) ve Liqui Moly Team Engstler, TCR Asya’da şampiyonluğa ulaştı ve Portekizli Francisco Abreu, TCR Iberico’da zafer kazandı. Honda, Audi, Seat, Alfa Romeo, Opel ve Kia’dan gelen güçlü rekabete karşı, dünyanın birçok yarışında hakim olan Golf GTI TCR için etkileyici bir kazanan rekortmen.

Golf GTI TCR’nin yeni modeli Ocak ayından itibaren teslimata hazır olacak ve bu ‘en sportif Golf’, 02-10 Aralık tarihleri ​​arasında Essen Motor Show’da halka açılacak. Meraklılar ve müşteriler Golf GTI TCR hakkında bilgi almak için 6 no’lu stantta şans bulacak. Volkswagen ile ayrılmaz bir ilişki, sportif kompakt otomobiller için dünyadaki en tanıdık olan GTI harfi kombinasyonu. Tüm GTI modelleri, yüksek düzeyde bir çeviklik, düşük ağırlık, sağlam ve konforlu, güvenli bir ön çekiş sistemi ve spor direksiyon simidinin arkasında ergonomik olarak en uygun oturma pozisyonunu paylaşıyor. Bunlara, radyatör ızgarasındaki tipik kırmızı çizgi ve efsanevi ‘Clark’ plazma koltuk kılıfları gibi GTI’ye özgü özellikler eklendi. (VW Motorsport) | 01.12.2017 : 16.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top