İPSK 2018’da vites büyütüyor!

İstanbul Park Spor Kulübü (İPSK), yeni sezon hazırlıklarını tam gaz sürdürüyor. Kulübün Intercity İstanbul Park Pisti’ndeki 26800 koltuk oturma kapasiteli maraton tribünün altında faaliyet gösteren IPSK Garaj’ında, bir yandan Clio, Megane ve Caterham’lar sezon öncesi son kontrollerden geçirilirken, diğer yandan da Intercity İstanbul Park’ın ofislerinde 2018 sezonu ile ilgili kupa planlamaları üzerinde son rötuşlar atılıyor. Türkiye Offrod Şampiyonlarından Ahmet Ünlü, başkanı olduğu İPSK’nın yeni sezon ile ilgili planlarını ajans izleyicileri ile paylaştı. Ajansın ‘garaj sohbetleri’ serisi için ziyaret ettiği Ahmet Ünlü, İPSK’nın yeni sezonda hem pistte, hem parkurlara heyecan getirmeye devam edeceğini söyledi.

Ahmet Ünlü’nün verdiği bilgiye göre, İPSK yeni sezonda pist ve offroadda toplam 32 yarış yapmayı planlıyor. Bunların yarıdan fazlasını İPSK’nın tek marka pist kupası yarışları oluştururken, pistteki artık klasikleşen amatör ve başlangıç kupası İntercity Clio Cup ile bunun bir adım ötesi olan İntercity Megane Cup’a yeni sezonla birlikte üçüncü bir kupa daha katılacak; İntercity Caterham Cup. Piste olan yakın teması nedeniyle sporun adrenalini en canlı yaşayan ve yaşatan aracı olarak tanımlanan Caterham’ların üstelik 180 beygirlik üst modelinden 20 sıfır adet envanterine dahil eden İPSK, düzenlediği tek marka kupalarının üst versiyonu olarak tanımladıkları Caterham Cup’ta yarışmak isteyen adayları ise ince eleyip sık dokuyor. İntercity Clio Cup  ve İntercity Megane Cup’lar ikişer set olarak yarıştırılmaya hazırlanılır iken, İntercity Caterham Cup’ın yarışları tek set üzerinden ve maksimum 20 kişilik katılımla start alacak.

Ahmet Ünlü, Clio Cup’ta 20 kişilik ilk set başvurularının tamamlandığını ve 2’nci set için kayıtlara başladıklarını, 2018 sezonunda İPSK ve İntercity İstanbul Park’ın spora 100’e yakın sporcu kazandıracağını söyledi. Spora yeni başlayan amatörler için 7 yarıştan oluşan full paketi ile en ucuz özel kupa olan İntercity Clio Cup’ta bugüne kadar yarışan pek çok ismin bir üst versiyonu olan İntercity Megane Cup’a geçtiğini ve bazılarının da farklı motor sporları branşlarında yarıştıklarını anlatan Ahmet Ünlü, İntercity Caterham Cup’ta da İntercity Megane Cup‘tan isimlerin de yer alacağını söyledi. 7 Hafta sonu 1’er yarıştan oluşan İntercity Clio Cup ve İntercity Megane Cup yarışlarının yanında, İntercity Caterham Cup’un en belirgin farkı 7 hafta sonu 2’şer yarıştan bir sezonda toplam 14 yarış yapılacak olması.

İPSK’nın yeni sezonda yarış planlamaları sadece pist ile sınırlı değil. Geçtiğimiz sezon yapılan İPSK Baja Kupası’nın 2018’de de 3 ayak üzerinden yapılması, yine ve eğer gerçekleşirse üç ayaktan oluşması düşünülen Marmara Baja Kupası projesine de bu ayaklardan birini dahil etmeyi planlıyorlar. Eğer, federasyonun 2018 takviminde onay görürse, Türkiye Offroad Şampiyonası’nın bir yarışını da yine Intercity İstanbul Park’ta düzenlemek niyetindeler. Tek Marka kupaları ve mahalli pist kupası ile pistte, baja kupası ile de offroad da yine ses getirici organizasyonlar düzenlemek ve yeni sporcular kazandırmak hedefi ile İPSK, 2018’de vites büyütecek! | 29.12.2017 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top