Akzirve Kupası Erkan Birinci’nin

 

Kupanın galibi Erkan Birinci oldu

İstanbul Offroad Kulübü’nün (isoff) düzenlediği Akzirve Challenge Kupası’nın kazanan ismi, Erkan Birinci oldu. Kupanın ilk yarışını 1’nci bitiren, ikinci yarışta ise takla atarak yarışı tamamlayamayan İsoff Başkanı Erkan Birinci, üçüncü yarışa 20 eşit puanla başladıkları İsoff yöneticilerinden Ali Doğaner ile finalde eşleştiler. Erkan Birinci, rakibinin mekanik sorun nedeniyle 2’nci turda mücadeleyi bırakması üzerine kalan turları tek başına tamamladı ve gün sonunda kupayı evine götürdü. Akzirve Challenge’da Ali Doğaner 2’nci, Kenan Çarpışantürk 3’ncü ve Kubilay Tüfekçi de 4’ncü oldular.

Akzirve’nin Bahçeköy’deki Strada inşaat alanında kurgulanan özel parkurda ikili kalkış ve eleme usulü ile düzenlenen challenge kupasının üçüncü ayağına 18 sporcu katıldı. Kupanın ilk iki yarışına katılan ve kendi aralarında ayrı klasmanda yarışan CJ5’lerin ‘klasik’ grubu, son yarışa alınmadılar. Organizasyonun, son ayakta yarışamayacaklarını starttan bir gün önce klasik yarışçılarına bildirdiği öğrenildi, buna karşın araçları ile parkura gelen klasikçilerden Müfit Çırpanlı, alınan bu karara tepki gösterdi. Genç sporculardan Saltuğ Taşlıca da aracı ile yarışa alanına gelmesine karşın yarışamadan eve döndü.

Akzirve Challenge Kupası’nın 3’ncü ve son ‘final’ yarışında 18 sporcu yarış öncesinde eşleştirildi. Dokuz farklı ikilinin startları sonrası en iyi zamanlarda damalı gören ilk 10 sporcu 2’nci tura yükseldi. 1’nci etapta en iyi zamanı kaydeden Erkan Birinci ve O’ndan sonra sırası ile en iyi zamanları yapan Cem Berk İşeri, Bülent Karaduman, Ali Doğaner, Kenan Çarpışantürk, Ozan Dağlı, Kubilay Tüfekçi, Aziz Gürkan, Devrim Öztürk ve Bülent Acar, 2’nci tura yükselen isimler oldular. İlk turda zamanları ilk 10’a giremediği için elenen Tarık Gökbay ve Türkiye Offroad Şampiyonları’ndan Ahmet Ünlü‘nün erken vedaları günün en büyük sürprizleri oldu. Son yarışa 30 toplam puanla lider olarak gelen ve kupa için en şanslı isim olarak gösterilen Tarık Gökbay yarış sonrası ajansa yaptığı açıklamada ‘lastik tercihinde hata yaptığına’ işaret ederken, Ahmet Ünlü de yine yarış sonrası ajansa yaptığı açıklamada ‘kaygan parkurda lastiklerinin tutunmadığını’ söyledi.

İkinci etapta en iyi zamanların sahibi olan 10 sporcu birbirleri ile eşleşerek yeniden start aldılar. 2’nci turda yağmur nedeniyle kayganlaşan parkurda zamanlar ilk tura göre daha düştü. Erkan Birinci, 7.41.44’lük yine en iyi zamanıyla ilk 4’e lider olarak kaldı. Ardından da Ali Doğaner, Kenan Çarpışantürk ve Kubilay Tüfekçi, yarı finale yükseldiler. Yarı finalde önce Kenan Çarpışantürk ve Kubilay Tüfekçi start aldılar. Damalıyı ilk gören Kenan Çarpışantürk, kupanın 3’ncüsü, Kubilay Tüfekçi ise 4’ncüsü oldular. Yarış finalin ikinci mücadelesi, Can-am Maverarı finalde 2’nci olan Ali Doğaner de, diğer yarı finalistlerden daha iyi toplam tur zamanı olduğu için, kural gereği final hakkı kazandı. Finalde iki Maverick yeniden start tak’ının altında birbirlerine rakip olarak eşleşti. Verilen startla birlikte Erkan Birinci liderliği ele aldı, ikinci turda Ali Doğaner parkurdan çıkıp servis alanına yöneldi. Yaşadığı mekanik arıza nedeniyle yarışa devam edemeyen Ali Doğaner, kupa ikincisi olarak günü tamamladı. Parkurda yalnız kaldığını fark ettiği anda temposunu düşüren Erkan Birinci, damalıyı gören ilk isim olarak 2017 Akzirve Challenge Kupası’nı kazanan isim oldu.

Aydın HoşgörRalli Ajansı | 18.12.2017 : 11.30 | Sporcu yorumları ve fotoğrafları gün içerisinde ajansta olacak..

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top