Taklası en bol ‘zirve’!

İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) tarafından Bahçeşehir’de düzenlenen Akzirve Challenge Kupası 2’nci ayak yarışına taklalar damgasını vurdu. Yarışın favorisi ve kazananı dahil toplam dört farklı taklayı izleyen yarış severler, Pazar akşamı parkurdan görsel keyife doygun bir şekilde ayrıldılar. Üç Canam’a karşın iki Detoro’nun ilk yaırşta başlayan ve bu yarışa da yansıyan sert rekabetleri, direksiyonlarındaki yarışçıların podyum uğruna dişleri fazlasıyla uzadı.

Günün en ilginç taklalarından birini atan İsoff yönetim kurulu üyesi Ali Doğaner, dört takla sonrası dört tekerlek üzerine düşerek kaldığı noktada yarışı kayıp yaşamadan sürdürebildi. Yarışın final 4’lüsü arasına kalmayı başaran Ali Doğaner, yarı finalde de bu kez Detoro’lu rakibi Tarık Gökbay (üstte) parkurun köprüsünden aşağı uçunca önce finalist oldu, ardından katıldığı final eşleşmesinde ise kendisininki ile benzer bir Canam ile yarışan Saim Tekin’den az farkla damalı bayrağa önce ulaşıp 2’nci yarışın kazanan ismi oldu.

İlk takla, ‘başkan’dan geldi.. Üç ayaktan oluşan Akzirve Challenge Kupası’nın ilk yarışını kazanan, İsoff Başkanı Erkan Birinci, ikinci yarış öncesi ajansa verdiği iddialı demecinde, kendisinin ancak takla atması halinde geçilebileceğini ileri sürmüştü. İki hafta önce yaptıkları Çanakkale Troia yarışının yorgunluklarını üzerlerinden atamadan Challenge yarışının organizasyonuna davranmak zorunda kalan Erkan Başkan, bu arada kendi aracının direksiyonundaki sorunu halletmek için dahi sanayi yolunu tutamamıştı. Ama bunun faturasını da, yarış öncesi fark ettiği ama herhangi bir müdahalede bulunamadığı direksiyonun kendi başına iş çıkartacağını ancak start aldığı anda hissettiğini söyleyen Erkan Birinci, henüz ilk virajda iki tekere kalktı ama toparlamayı başardı.

Fakat hemen peşinden ikinci ve sağ virajda direksiyonunu yine kontrol etmekte zorlanınca Can-am’ı taklaya savruluverdi. Yarışa erken veda etmek zorunda kalan Erkan ‘Başkan’, ajanstaki ön demecini anımsattığımızda gülümsemekle yetindi ve ‘sözünü tuttuğunu’ vurguladı. İlk yarışın galibi olan Erkan Birinci, ikinci yarışın henüz ilk turunda takla attıktan sonra tulumunu çıkardı ama parkurdan ayrılmadı, kulübünün organizasyonun başında yarışın akışını kontrol etti, hatta diğer Canam’lı yarışçı arkadaşlarının turlarını kendi cep telefonu ile videoya almayı da ihmal etmedi. Yarış sonrası, mikrofonlarımız yine Erkan Birinci’ye çevirerek, hem taklayı, hem yarışın, hem Çanakkale’yi ve hem de iki haftaki sonraki Challenge yarışını sorduk, o da tüm ayrıntıları ile ajans izleyicileri için anlattı. Erkan Birinci’nin özel röportajını yarın ajansta okuyabileceksiniz.

Yöneticisi taklada Başkan’ı takip etti.. İsoff yönetiminde üye olarak görev yapmakta olan Ali Doğaner, Akzirve Challenge yarışının ilk ayağında attığı taklayla ajansta uzunca bir süre gündem yaratmıştı. İkinci yarışta da Ali, ‘Başkan’ı takla konusunda talip eden ikinci isim oldu. Parkurun seyirci tepesinin dibindeki ters meyilli sol virajda dışa savrulan Maverick’i ile ve yine dört kez takla atan Ali Doğaner, dört tekerleği üzerine düşerek aslında şanslı gününde olduğunu gösterdi. Etap görevlileri daha kendisine müdahale edemeden, aracını çalıştırdığı gibi gazlamasını sürdüren Ali Doğaner, o yarışta damalıyı rakibinin ardından görmüş olsa da, zamanı ile ilk 4 arasına kalmayı başararak adeta kupanın kulpunu tutacağının ilk sinyalini orada verdi.

Yarı finalde Ali’nin rakibi, Tarık Günbay’dı; Detoro’su ile Tarık, Erkan Birinci’nin de ilk yarış sonrası yaptığı yorumda da vurguladığı gibi, kendisini finale saklamasını başaran ve favoriler arasında yer alan bir isimdi. Tarık Günbay, Ali’nin Maverick’inin bir fırt ardında kalsa da son turda hızını daha da arttırdı. Parkurun çift kalkışlı olmasını sağlayan köprü geçişinde, demir levha köprüye çok hızlı girdi ve sonrasında kendisi için adeta film koptu! Detoro, köprünün korkuluklarını da yıkarak, çok sert olmasa da alt yola kafa üstü çakıldı. Rakibi Ali ise, son turu tamamlayamadan durduruldu, ardından Tarık’ın aracı çift resque ile ön ve arkadan vinçlenerek önce dört teker üzerine indirildi sonra da parkur dışına çekildi. Kısa bir süre sonra yapılan anonsla start noktasına çağrılan Ali, takladan çıkan Maverick’i ile parkurda tek başına ve dört tur daha üstelik kronometrelere karşı yüksek tempo ile gazladı, çünkü finale kalabilmesi için iyi bir zamanla damalı görmesi gerekiyordu, nitekim ideal zamanla finiş yaptı ve finalist oldu.

Offroad camiasının ‘Başkan Jeep’ olarak tanıdığı sevilen offroadçu Murat Taşlıdağ’ın oğlu Saltuğ, babası TRT programı için Şile’de çekim için görev başında iken, Jeep’i ile katıldığı yarışın klasik kategorisinde pistte turlarını atarken, yine seyirci tepesinin önündeki viraja girmeden sol tekeri ile yamaca temas etti, lastiği patladı, ardından sağ kapısı üzerine kalınca, genç pilot, günün taklacıları arasına 4’ncü isim olarak dahil oldu. Saltuğ, aracından çıkar çıkmaz, tepedeki seyircilerin tezahüratlarını ‘selamlamasıyla’ daha da çok sempati ve alkış topladı. Dört taklalı günün finalinde ise Maverickleri ile ayakta kalan iki İsoff’çu, Sami Tekin ile Ali Doğaner rekabet ettiler. Sami Tekin, özellikle parkurun tümseğinde yerden çok zıplamasıyla objektiflerin odağıydı ama dört tur sonunda damalıyı ilk gören Maverick, Ali Doğaner’inki oldu. İsoff Ak Zirve Challenge yarışının 3’ncü ve son ayağı 17 Aralık’ta yapılacak. | 12.11.2017 : ilk haber, 21.00, güncelleme; 22,45 

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

[metaslider id=41352]

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top