Rally Halikarnassos’ta 4 günlük macera tamamlandı

Dört günlük macera, Rally Halikarnassos sona erdi. Otomobil, motor, atv ve suv kategorilerinde rally ve raid (gezi) sınıflarında 53 yarışçının rekabet ettiği Baja disiplini yarışında, Jeep Cherokke ile yarışan Gezegen takımından Tolga Yılmaz-Ebri Demirbay Erişti ikilisi 5 ekibin finiş yapabildiği otomobil kategorisinde 7 saat 51 dakika 11 saniyelik toplam zamanlarıyla 1’ncilik kupasının sahibi oldular. Mitsubishi Pajero’larıyla Bimtes ekibi Cemil Islıkçı-Suat Çelik’in +35.08 farkla 2’nci oldukları yarışta, Jeep Cheeroke’leri ile Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek son gün araçlarında beyin arızası yaşayarak son günün ilk iki etabında yarımşar saatten 1 saat ceza almalarına karşın + 41.04 farkla podyumda yer buldular. 4xFouarart takımının buggy’si Preadatör A-18 ile yarışan Mert Becce-Osman Metin ekibi 1 saat 55 dakika 16 saniye farkla podyumun ardından 4’ncü sırada finiş görürlerken, Suzuki Samurai ile yarışan Gürkan Yıldırım-Efekan Şahin ikilisi de son günün ikinci etabından 20 dakika ceza ile en yakın rakibinin toplamda 4 saat 18 dakika 26 saniye ardından finişe 5’nci olarak ulaştılar.

5 Ekibin mücadele ettiği SSV kategorisinde Can-am Bombardier’i ile TR_Extreme takımından Burak Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danişment ikilisi 7 saat 36 dakika 08 saniye toplam zamanlarıyla; Quad kategorisinde de aynı takımdan Atilla Serttaş Can-Am Renegade 1000 aracı ile 8 saat 20 dakika 21 saniyelik toplam zamanıyla  1’nci olurlarken, 16 yarışçının rekabet ettiği motosiklet kategorisinde podyum İtalyan’ların oldu; Guidi Fedeli 5.52.24 ile 1’nci, +20.20 farkla Lorenzo Sandrone ise 2’nci olarak ipi göğüslerken, 7 dakika 24 saniye farkla Türk motorcu Serkan Özdemir podyumu tamamlayan isim oldu.

Bodrum yarımadasının eşsiz güzelliklerinde 4 günde toplam 11 özel etapta gerçekleştirilen Rally Halikarnassos’ta 10 ekibin yer aldığı raid (gezi) grubunda ise Saklıköy Offroad takımından Ertürk Yazıcı 267 toplam puanla, otomobil kategorisinde ise Gökoff takımından Serhat Şükrü Saygılı-Turgay Düzcü ikilisi ToyotaFJ Cruiser’leri ile toplamda 411 puana ulaşarak 1’ncilik kupasını kaldırdılar. Perşembe akşamüstü Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın katılımı ile Bodrum Belediye Meydanı’ndan verilen startla başlayan yarış, 19 Kasım Pazar günü Yakıköy’deki seyirci etabının bitiminde kurulan finiş tak’ında tamamlandı. Dördüncü gün bölgede ve şehirde etkili olan yağmurun da etkisine karşın seyirci etabında yarışçıları izlemek üzere yerlerini alan Bodrumlular, motor, suv ve otomobillerin daha önce endura yarışlarının yapıldığı etaptaki mücadelelerini keyifle izlediler. Yarışın kupa töreni ise aynı akşam saat 20.30’da şehir merkezindeki Mandaline kulübünde gerçekleştirildi. | 20.11.2017 ; 09.20

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bodrum

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top