Rally halikarnassos start aldı

Arazi aracı, atv, suv ve motor olmak üzere toplamda 63 ekibin kayıt yaptırdığı Rally Halikarnassos’ta bugün öğleden sonra gerçekleştirilen teknik kontrolü takiben, önce tüm yarışçılar toplu fotoğraf çekimine katıldılar, ardından da Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulan start tak’ında gerçekleştirilen seramonik törende Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve diğer bürokratların katılımı ile önce motor, ardından da diğer yarışçılara startları verildi.

Kalabalık bir seyirci topluluğu ile medya mensuplarının yakından takip ettiği start seramonisinden sonra, tüm ekipler Bodrum’un Yalı Çiftlik bölgesinde ve merkeze yaklaşık 10 km mesafedeki denize sıfır arazide konuşlanan kamp alanına doğru yola çıktılar. Burada üç gün sürecek zorlu mücadele öncesi prolog etabını yaparak ardından a son hazırlıklarını tamamlayacak olan ekipler, akşam kamp ateşi etrafında toplanarak sohbetleri derinleştirecekler.

TransAnatoli rallyraid maratonunu 7 yıldır ülkemizde düzenlemekte olan ekip tarafından önce Kaş’ta yapılan daha az km’li ve daha kısa yarış serisinin ikincisi yine bu yıl ilk kez Bodrum’da ve Rally Halikarnassos adıyla gerçekleştiriliyor. Rally’de üç günlük programının yarınki programında ekipler Güvercinlik (32 km), Mumcular (55 km) ve Akdeniz (36 km) adlarını taşıyan taşıyan üç özel etapta toplam 122 km özel etap geçecekler. Yarışta en uzun gün ise cumartesi ve 29 km ile Datça, 59 km ile Gökova, 18 km ile Çamlı ve 17.4 km ile Gökbel adlarındaki dört özel etapta daha mücadeleler sürdürülecek.

Son gün (pazar) ise, 16.6 km’lik Çamarası, 34.7 km’lik Ege ve 3 km’lik TR-Extreme etapları yapılacak. Üç gün sonunda ekipler 11 özel etapta 307 km, toplamda ise 551 km mesafe katedecekler. Rally Halikarnassos’ta, bu yıl İzmir-Samsun parkurunda gerçekleştirilen Trans Anatolia’da araçlar kategorisi 1’ncisi olan İstanbullu yarışçı Mert Becce ve 3’ncüsü Hüseyin Kurt, eski offroadçulardan Cemil Islıkçı Halikarnasos’a katılan ekipler içerisinde en tecrübeli olanları. İsabeyli eski belediye başkanı eski rallicilerden Bekir Kuvvet Erim, eşi Füsun Erim ile birlikte ve offshore yarışçılarındna Uğur Işık, yarışın rally raid (gezi) kategorisinde yer alıyorlar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bodrum

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top