Rallici Orhan piste çıkıyor!

Türkiye Pist Şampiyonası’nda 5’nci ve son ayak yarışı için Izmir Park’ta sezonun en renkli hafta sonu yaşanacak. Maxi ve süper gruplarda piste çıkacak 8’erden 16 yarışçının katılımı ile bir hayli  renklenecek olan hafta sonunun en renkli siması ise hiç şüphesiz ünlü rallisi Orhan Avcıoğlu..

Tok Sport’un Porsche 991 GT3’lerinden piri ile piste çıkacak olan genç rallici, dün (cuma) pistteki antrenmanlardan oldukca memnun ayrıldı. 3’ü aynı garajın olmak üzere maksi grupta start alacak olan 9 Porsche’dan birinde genç karting şampiyonlarımizdan Bursalı Berkay Besler, bir diğerinde ise eski pist yarışçılarından İstanbullu Can Çelebi yarışacak. Maxi grupta Nissan Skyline GT-R 3 ile İzmirli Ümit Ülkü da yarın (yeni bir) şampiyonluğu daha resmileştirecek. 

Sekiz aracın piste çıkacağı süper grupta Borusan Otomotiv Motorsport’un genç pilotu Ali Türkkan da kariyerinde ilk kez ulusal pist şampiyonluğu için tac takmaya hazırlanıyor. Bu sezon V1 Challenge’da da şampiyonluğa ulaşan Ali, pistte dünkü antrenmanlarda en iyi zamanı yaparken, Seat Leon TCR ile yarışacak olan Bursalı Çağlayan Çelik’in de yakın markajında yarışacak. Süper grupta da pistin 5 yarışa kuralı ile Hakan Mete Kuntay, Türkiye 2’nciliği için en kuvvetli isim. İzmir Park’ta bugünün programında antrenmanlar sonrası sıralama turları yapılacak. | 25.11.2017 : 12.45

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top