Ralli Dünyası Dergisi için, Baja Troia Turkey yorumları..

02.01.2017 : 11.15 | İstanbul Offroad Kulübü’nün (İsoff) geçtiğimiz hafta Çanakkale’de düzenlediği Baja Troia Turkey yarışının yankıları sürüyor. Ülkemizin otomobil sporları konusundaki tek basılı periyodik yayını olan Ralli Dünyası Dergisi, katılımcıların görüşlerine yer vereceği sayfalarında Ralli Ajansı üyelerinden Ahmet Ünlü, İlyas Tahincioğlu, Kubilay Tüfekçi, Tarık Gökbay ce Caner Akkafa‘nın ayrıntılı yarış kritikleri ve fotoğraflarının yanı sıra, dergi üyelerinden Burak Ayvaz ile Deniz Dağlı ve Troia yarışçılarından Utku Mestçi, raid yarışçılarından Suzan Yelman görüşlerini paylaştılar. Aşağıda kısa alıntıların olduğu görüşlerini tamamını dergi yeni sayısında bulabileceksiniz. Ralli Dünyası Dergisi’ne şimdi üye olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Burak Ayvaz; “Benim aracımın ayarları ve kurulum düzeni daha çok trial tarzı yarışlara göre ayarlanmıştı, Baja tarzı yarışlardan çok keyif alıyorum. Arabamda değişiklikler yapmaya başladım bile! Umarım bu format gelişir ve her sene 4-5 yarış olur.

Deniz Dağlı “Ko-pilotum ve eşim, Sibel Dağlı’nın  ciddi mide probleminden  dolayı, neredeyse yarışı bırakmayı düşünürken  kendisi  büyük bir özveri gösterdi. Bitirmek bile çok mutluluk vericiyken bir de eve kupa ile dönmek bizi çok mutlu etti.”

Can Tahincioğlu: “Oğlum İlyas ile aynı yolları, aynı virajları alabilmek bu heyecanı beraber yaşayabilmek çok büyük bir mutluluk.. Şanzumandan yarışa Super Rally formatında devam edip kendi klasmanımızda 2’inci olarak yarışı tamamlayabildik”

Utku Mestçi;  “Bu yarış benim  için bir ilkti. Amacımız yarış bitirebilmek ve podyuma çıkabilmekti. Raid’de çok az yarışçı vardı. Etaplar içerisinde pek sorun yaşamadık. İlk yarışımızı 1’inci olarak bitirdik. Seneye yapılacak yarışı şimdiden beklemeye başladık.”

Suzan Yelmam: “Parkur güzel ve uzundu, RallyRaid’i 2’nci tamamladık. Kız Gibi Offroad olarak kadın olarak mücadele edebileceğimizi kanıtlamaktı ve başardık. Sloganımız “elimizin çamuruyla her yerdeyiz”.

Devrim Öztürk; Aster team olarak, yeni hazırladığımız aracımızla bu uzun soluklu güzel organizasyona katılmakla aracımızı da test etme imkanımız oldu. Hedefimiz dereceye girmekti. Ülkemizde bu gibi organizasyonların devam etsin lütfen, etaplar muhteşemdi.

Saim Tekin: Can-am ile yarışa katıldık. 4 etapta 5 lastik patlattık. İkinci günün İlk etabında patlayan lastiğimizin telleri fren sistemimizi komple devre dışı bıraktı. İkinci etapta hiç frenimiz olmadığı için, start almada kararsızdık. Yarıştan tamamen kopmamak için start aldık. Arka denge kolumuzun cıvatası kopunca yarıştan çekildik. 22 yıldır bir çok etapta start aldım. Bugüne kadar start aldığım en güzel etaplar olduğunu söyleyebilirim. Etaplarda her şey vardı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top