Volkswagen Polo GTI R5 için ilk başarılı test

Volkswagen Polo GTI R5, , Fransa’daki (Fontjoncouse) ilk test kilometrelerini başarıyla tamamladı. Volkswagen test sürücüsü Dieter Depping ve İsveçli WRC2 şampiyonu Pontus Tidemand, zorlu koşullarda Polo üretiminin 6’ncı ve en son nesline dayanan müşteri yarışları için yeni 270-hp ralli otomobilini üç gün test etti. Motorsport Direktörü Sven Smeets, “başarılı bir ilk test, iyi bir işaret ve büyük bir motivasyondur” dedi ve ekledi; “Bilgisayarımızdaki, tasarım süreci ve atölyedeki en son müşteri yarış projemizde uzun saatler ve haftalarca çalışarak tasarlanan Polo GTI R5 nihayet yolda neler kapasitesine sahip olduğunu gösterdi. Aracın daha da geliştirilmesi için değerli veriler elde ettik”

İlk önce 3.85 kilometrelik bir asfalt yol üzerinde, kuru şartlarda ve sıcaklık 10 santigrat derece civarında olan kurulumda test yapıldı. Hızlı ve virajlı bölümler arasında değişen rota ile lastiklerin, frenlerin, motorun ve soğutma sisteminin dayanıklılığı test edildi. İlk iki gün taşlı yüzeylerde harcandı: dört tekerden çekişli Polo GTI R5, şasi, amortisörler ve süspansiyon üzerinde büyük miktarda zorlanma yaratan kaba çakıl yollarını başarıyla yönetti. Testlerin yapıldığı yer, Polo için tanıdık bir bölgeydi: VW, 2013 ve 2016 yılları arasında dört kez Dünya Ralli Şampiyonasını kazanan Polo R WRC’nin ilk testini de 2011’de gerçekleştirmişti. Dieter Depping, o zamanki test arabasının direksiyonundaydı.

Volkswagen pilotu Depping, “Polo’nun kabaca altı yıl önce ilk ralli macerasına başladığı yerde, burada olmak çok özel bir duygu” dedi ve sözlerini şöyle dedi; “Artık yeni Polo GTI R5 için mümkün olan en iyi kurulumu gerçekleştirmek üzere. Bu ilk test, öncelikle mühendislere olabildiğince fazla veri sağlamak için olabildiğince kilometre yapmaktı. R5 Polo, çok iyi, çok hızlı ve hassas. Kendimi güvende hissettim!” Volkswagen, yeni Polo GTI R5 ile müşteri yarış programını genişleterek, ulusal ve küresel şampiyonalarda rekabet edebilecek profesyonel ekiplere ve sürücülere, ayrıca FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) WRC2 kategorisine yeni R5’ini 2018 yılının ikinci yarısından itibaren müşterilere sunacak. | 28.11.2017 : 10.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top