Petlas, yerli yarış lastiği ihracına hazırlanıyor

Yarış pistlerinin lastiği artık yerli! Petlas, Türk otomobil sporları tarihinde bir ilke imza atarak, milyar dolarla ölçülen yarış pistlerine ilk Türk markasını soktu. Petlas, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Mart ayında Şampiyonlar Şampiyonası ile başlattığı işbirliği ile Türkiye’nin yarış lastiği markasına kavuşmasını sağladı.  Petlas’ın Tosfed ile gerçekleştirdiği birliktelik genç yetenekleri belirlemek için 320 pilot ile başlatılan “Tosfed Yıldızını Arıyor” projesi ile devam etti. Opel Cup yarışlarında da kullanılan Türkiye’nin ilk yerli yarış lastiği deneyimli ve genç pilotlardan tam not aldı.

Deneyimli aynı zamanda genç pilotlardan da tam not alan Petlas, yerli yarış lastiğini ihraç etmeye hazırlanıyor. Global lastik pazarının devleri arasında yer alan Türkiye’nin tek yerli lastik markası Petlas, yarış lastiğinde de en büyüklerden biri olmak için düğmeye bastı. Yaklaşık 250 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımının gerçekleştiği dünya yarış lastiği sektörüne, Türkiye’nin tek markası olarak giren Petlas, Türkiye yarış pistlerinde kısa zamanda beğeni kazandı. Geçen yıl faaliyete geçirdiği yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 100 metre uzunluğuna sahip ‘Test Pisti’ ile de dikkat çeken marka, geliştirdiği yarış lastiklerini dünyanın dört bir yanına ihraç etmeyi de planlıyor. Uluslararası piyasanın liderlerinden biri olmak için yola çıkan marka, Türkiye’de otomobil sporunun yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak projelerde de yer almaya devam edecek.

Petlas’ın, Velox Sport PT741 performans lastikleriyle ilk olarak Türkiye’nin en iyi pilotlarının mücadele ettiği Şampiyonlar Şampiyonası’nda denendiğini ve beğeni kazandığını belirten Petlas Motorsport Takım Lideri Doğaç Çağıl, motor sporlarına desteklerinin artarak devam edeceğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Sırt deseni ve ıslak/kuru zemin ve virajlardaki tehlike riskini de minimize etmesi ile dikkat çeken performans lastiğimize Ar-Ge çalışmaları uygulayarak yarış pistlerine soktuk. Deneyimli ve dünyaca ünlü pilotlardan tam not alınca Türk motor sporlarına destek vermek ve dünya motor sporlarında bir Türk markasının yer almasını sağlamak için ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesine destek verdik. Proje, genç yetenekleri keşfetmek açısında Türkiye’de ilk olması ve ilk Türk yarış lastiğinin de kullanılacak olması nedeniyle bizim için çok önemliydi. Bu sırada Yunanistan’da ve Türkiye’de gerçekleştirilen ve en deneyimli pilotlarının mücadele ettiği yarışlarda da lastiğimiz kullanıldı. Petlas olarak bu zorlu süreçten yüz akı ile çıktık. Şimdi Türk lastiğinin dünya yarış pistlerinde kullanılmasını yaygınlaştırmak için ihraç etmeye başlayacağız. Dünya yarış pistlerinde Türk bayrağını dalgalandıracak, gençlere destek vermeye devam edeceğiz.” | Basın bülteni, 28.11.2017 : 13.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top