Ogier, WRC’deki geleceği konusunda hala kararsız!

01.11.2017 : 19.00 | Pazar günü İngiltere’de Galler Rallisi sonrası kariyerinde 5’inci  kez dünya şampiyonu olmasını kutlayan Sebastien Ogier, geleceğine yönelik olarak henüz net bir karar veremediği konusunda ısrar etti. Konu hakkında yapılan çılgın boyutlardaki spekülasyonlar, Ogier’ı M-Sport‘ta yeni bir anlaşma yapmasından, Citroën ya da Hyundai’ye transferine, hatta emekli olmasına kadar farklı sonuçlara yönlendirdi. Galler’de dünya şampiyonluğu savunduktan sonra, 33 yaşındaki Fransız rallici kariyerinin en duygusal anı olduğunu söyledi ve daha sonra olacakları düşünmeye zaman ayırdığını sözlerine ekledi.

Sebastien  Ogier, temmuz ayında Finlandiya Rallisi’nde bir hafta içinde iki büyük kaza yaşadı. Bunların biri test ve diğeri de açılış gününde gerçekleşti. Wrc.com’daki habere göre, 33 yaşındaki Fransız, “sezon sonunda WRC’den ayrılmayı düşündün mü?” diye sorulduğunda “evet, elbette, bu tür anlar özellikle testte olduğu gibi, aldığınız riskleri düşünmemi sağlıyor. Bu kazalar ile ilgili hiç bir şey yapamadım, sadece şans benden yana değildi. Yolda büyük kayalar, sert bir viraj vardı ve bunun önüne geçmenin bir yolu da yoktu. Bana denk gelen gerçekten büyük bir kazaydı” dedi.

Ogier, Alman eşi Andrea Kaiser‘in geçen yılın Haziran ayında ilk çocuğu Tim‘i doğurmasından bu yana, Cenevre’deki evinde aile hayatının daha da önem kazandığını söyledi, fakat WRC’nin cazibesinin de alacağı kararda büyük bir motivasyon olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi; “evde oğlum ve karımla çok zaman geçiriyorum. Elbette hayatı farklı görebilirsiniz, ancak böyle bir hafta sonu olduğu gibi, kazanamaya bilirim de, ancak direksiyonun arkasında olmak büyük bir zevk ve şimdiye kadarki en hızlı WRC aracımızın olması da işin eğlenceli yanı. Şampiyonayı ve hayatımı yönetirken, hep çok şeyi analiz ediyorum, bu yüzden kararı kolay vermiyorum. Hâlâ farklı seçenekler üzerinde çalışıyorum. Dürüst olayım; şu anda gerçekten bir karar vermedim” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top