Ogier ve Evans, takımda kaldılar!

Soldan sağa Ingrassia , Ogier, Wilson, Tanak ve kopilotu (Arşiv)

Sébastien Ogier ve Elfyn Evans‘ın, 2018’de takımda kalacağını ve takım arkadaşları Julien Ingrassia ve Daniel Barritt’in da kendilerine eşlik edecekleri bugün resmen açıklandı. Takımlarda Dünya Şampiyonu olan M-Sport, önümüzdeki yıl heyecanlı mücadelede liderliklerini savunmak için bu anlaşmalarla elini güçlü tuttu. Her iki ekip de Fiesta WRC hakkında iyi tecrübeye sahipler. Gelişmelere hızla devam edebilecek olan Ogier ve Evans, gelecek yıl M-Sport’un podyum, galibiyet ve şampiyona kariyerine  katkıda bulunmaya kararlı görünüyorlar. Her iki ekiple yapılan müzakereler, bir kaç ay sürdü ve bugün erken saatlerde Dovenby Hall’da yapılan bir takım kutlaması sırasında Ogier ve Evans yeni sezon anlaşmasına imza attılar. Üçüncü bir Ford Fiesta WRC hakkındaki haberin ise önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

Takım müdürü Malcolm Wilson, “Bu, takım için mükemmel bir haber. Bu amaca yönelik olarak bir süredir yoğun bir şekilde çalışıyorduk, sonunda teyit ettirmek için olağanüstü çaba sarf edildi. Artık dikkatimizi bir sonraki sezonun gelişmelerine odaklayabileceğimiz anlamına geliyor. Sébastien ve Elfyn ile birlikte unvanlarımızı savunmak için güçlü bir şansımız var, ama bu kolay olmayacak. Rakiplerimiz de kesinlikle yerlerinde durmayacaklar. Şampiyona için daha da yakın bir rekabet bekliyoruz, ancak bu iki ekip ile iyi bir şansımız var. İkisi de çok zeki sürücüler. Hızlarından hiç şüphe yok, ancak aynı zamanda zaman içinde sonuç veren, usta bir strateji yaklaşımları da var. Gelecek yıl herkesin yüzde 110 katkı vermeye devam edeceğini biliyorum” dedi.

Son şampiyon Sébastien Ogier ise “2018 planlarımızı sonunda açıklaya bildik. Gerçekten muhteşem bir yol aldık ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Birlikte elde ettiğimiz her şeyi yine birlikte savunmak istiyoruz. Bu sezon rekabet daha da heyecan verici olacak ve bir pilot olarak kesinlikle bunun bir parçası olmak istiyorum. Hala bu spordan çok fazla keyif alıyorum ve bu takımın çok fazla tutkusu var. Bu kararımı netleştirdi ve önümüzdeki yıl başarıya ulaşmak için çok çalışacağız” diye konuştu.

Elfyn Evans ise şunları ifade etti; “Takım olarak muhteşem bir sezon geçtikten sonra, önümüzdeki yıl tekrar bir parçası olmak harika! İlk zaferi kazandıktan sonra, bir sonraki adıma geçmeye hazırız ve sanırım hepimizin önünde heyecanlı bir sezon olacak. Dürüst olmak gerekirse, direksiyona geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Tamamen hazır olduğumuzdan emin olmak için Noel tatili boyunca çok çalışacağız ve amaç bu yılın başarısı üzerine yeni taşlar koymak.” | M-Sport, 29.11.2017 : 11.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top