Neuville, sezonu zaferle kapadı

Belçikalı Neuvile, Hyundai i20’de Kennards Hire Rally Avustralya’yı kazanmak için son günün sağanak yağışına rağmen, son beş yılda üçüncü kez WRC’deki 2’nciliğini korudu.  Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris’i ile 2’nciliği koruyamadı, yerine Ott Tänak 2’nci, Haydon Paddon 3’üncü sırada tamamladılar. Sürücülerde sezonun Şampiyonu Sébastien Ogier, powerstage’ı kazandı ve 5 ilave puanı jazandı. Tänak, güç etabını 2’nci tamamladı. Andreas Mikkelsen 2 ve Kris Meeke 1 puan aldılar Kris Meeke 7’nci oldu, Citroën Racing ekibi, dikkatini 2018 sezonu için hazırlıklara başladı.

Avustralya Rallisi cuma günü, Coffs Limanı’nın (yaklaşık Sydney ve Brisbane arasında bulunan küçük bir kıyı kenti) kuzeyindeki yağmur ormanlarında başladı. SS2’den sonra genel olarak ikinci sırada bulunan Kris Meeke bir sonraki etapta yaklaşık 12 saniye kaybetti ve takım arkadaşı Craig Breen’in bir saniye önünde kaldı. Stéphane Lefebvre ise 9’ncu oldu. Meeke, Pasifik Okyanusu sahilinde yapılan günün son etabında 0,7 farkla üçüncü sırada tamamladı. Craig ve Stéphane ise bir kaç küçük hatadan dolayı kayıplar yaşadılar. İlk günün sonunda, genç sürücüler 5 ve 9’ncu sırada yer aldılar.

Yaklaşık 50 km uzunluğundaki ünlü Nambucca etabında yağış daha da zorlu geçti. Meeke SS12’de köprü ile küçük bir temastan yaşadı, C3 WRC’nin arka süspansiyonu ekibi zorladı. Craig Breen, hatasız bir gün tamamladı ve podyuma girme fırsatı bulmaya hazırdı. Lefebvre, bir kez daha 7’nci sıraya yerleşti. Lastik seçiminde bir kumar oynayan Fransız yine de pozitif netice aldı. Stéphane, pazar sabahı SS17’de şiddetli yağışta çamurda kaydı ve büyük bir ağaç kütüğüne çarptı. Sağ arka tekerlek kırıldı, yarış dışı kaldı. Kısa bir süre sonra da SS18’de Craig Breen yarış dışı kalınca Kris Meeke, Citroën’in tek temsilcisi olarak yarışı 7’nci tamamladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top