Kocaeli Rallisi’nde şampiyon taç parlattı

Sezonun şampiyonu Burak Çukurova, beklendiği gibi, son yarış olan Kocaeli’nde de faklı bir galibiyete imzasını atarak sezonu galibiyetle tamamladı. Rallide ilk günü eski takım arkadaşı Uğur Soylu’nun 12 saniye ardından tamamlayan Burak Çukurova, ikinci günün ilk etabında en iyi zamanı yaparak liderliğini ele aldı, Uğur ise sondan ikinci zamanla tamamlayabildiği etap sonrasında klasmanda 6’ncılığa kadar geriledi. Kocaeli’nin tepelerinde ilk kez kullanılan günün ikinci etabında ise en iyi zamanı yapan Uğur, klasmanda da önce 5’nciliğe tırmandı. Günün üçüncü etabında da en iyi zamanı yaparak klasmanda da yeniden 2’nciliğe yerleşti.

Günün ve yarışın son etabı olan powerstage’de en iyi zamanda Burak’ın imzası vardı ve hanesine ilave olarak eklediği powerstage puanları ile birlikte, Kocaeli’nde 1 saat 19 dakika 21 saniye 7 saliselik toplam zamanı ve 5 dakika 46 saniye farkla finişe yarış galibi olarak ulaştı ve şampiyonluk tacını daha bir parlattı. Kocaeli’nde Uğur’un podyumdan geri düştüğü günün ikinci etabında 2’nciliğe yerleşen Ümitcan Özdemir, 7’nci etapta zaman aşımından yarış dışı kaldı. Güne grup N lideri olarak başlayan İstanbul şampiyonlarından Menderes Okur, 6’ncı etapta mekanik arızdan yarışa ve kupaya veda etmek zorunda kaldı.

Historik’teki rekabette yalnız kalan Burak Türkkan, Mk2 Escort’u ile genel klasman 5’ncisi olarak tamamladığı Kocaeli Rallisi sonrasında Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nda sezonu kendisi 2’nci, kopilotu Onur Arslan ise şampiyon olarak kapadı. Murat 131’i ile historikte 2’nci olan Levent Gür, S1’de hem yarışın hem de sezonun 1’nciliğini elde ederken, Kocaeli’nin genel klasmanını ise 10’ncu sırada tamamladı. İstanbullu rallici ailenin reisi Gerçek Sunman’ın Murat 131’i ile genelde 11’nci bitirdiği Kocaeli’nde oğlu And, annesi Bahar’ın kopilotluğunda ve Fiesta’sı ile babasının ardından finiş gördü. İlk gün ormandaki kesik ağaç kütüğüne çarpınca ön kaput ve kaportasından hasar gören BMW’si ile İbrahim Öztürk, ikinci gün yarışın 6’nsı etabında mekanikten yarışı bıraktı. 7 Yarıştan oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası, Kocaeli Rallisi ile birlikte tamamladı.
12.11.2017 : 22.00 İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top