Kocaeli’nde ilk gün, hesaplar karışık!

11.11.2017 : 23.00 | Sezonun son rallisi olan Kocaeli’nde ilk gün, ‘Soylu’ bir performans sergileyen İstanbullu Uğur, gün sonuna 12.2 saniye ile lider olarak geldi ve kariyerinin ilk ralli zaferine ulaşmak yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Şampiyonluğunu bu yarış öncesi ilan ettiği için puan ve podyum rekabetine çok asılmayacağı düşünülen Burak Çukurova ise, günün ilk iki etabında verdiği zamanları son iki etapta geri topladı ve toplamda 12.2 saniye farkla kapalı parka 2’nci olarak girdi.

Üç dağ bir de seyirci etabı geçilen ilk gün, podyumun ilk iki sırasında Fabia R5’ler yer alırken, hemen arkalarında RC4 bir Fiesta R2T ile genç pilotlarından Ümitcan Özdemir’in liderle arası 2 dakika 45 saniye gibi açık bir farkla da olsa podyumun 3’ncü basamağında yer bulması dikkat çekti. Benzer bir RC4 Fiesta ile Bursalı Cem Alakoç, podyumun hemen dibinde ilk günü 4’ncü sırada tamamladı ama sadece 1 saniye ardından günün grup N lideri Menderes Okur’un yer alması, yarınki etaplarda podyumun son basamağı için rekabetin daha da kızışacağının göstergesi olarak algılandı.

Ulusal ve historik klasmanları için 29, Renç Koçibey Kupası için 31 olmak üzere toplamda 60 ekibin kayıt yaptırdığı Kocaeli’nde podyumda ilk 2’nin diğerlerinden açık farkla kopması son yarışta sezonun rekabetini seyretme umuduyla Umuttepe’ye tırmanan ve şehir merkezindeki seyirci etabında yerlerini alan az sayıdaki yarış severlerde tam bir soğuk duş etkisi yaptı.

İşin aslında ise farklı nedenler vardı; bu sezon WRC’de tecrübe dinmek için yurt dışına ağırlık veren ve güzel de sonuçlar elde ederek ses getiren Orhan Avcıoğlu, Kocaeli’nde sadece ‘start-servis’ yapmakla yetindi; aslında sadece Türkiye Şampiyonası’ndaki puanlarını ve yerini korumak için, kural gereği 7 rallide de start alma gerekliliğini yerine getirmekten başkaca bir amacı yoktu. Bu yüzden de genç pilot, Burda 41 AVM’deki start seramonisinde tak’tan TOK Sport’un grup N bir Evo’su ile geçmeyi yeterli gördü.

Bu sezon yaşadığı sorunlar ve yaptığı hatalar sonucu istediği performansı gösteremeyen eski şampiyonlardan Yağız Avcı da, 2018 şampiyonluğu rakibi tarafından Kocaeli öncesi garanti edildiği için Kocaeli’ne katılmayı gerekli görmedi. İki sıkı rakibinin katılmadığı yarışa erken şampiyon sıfatı ile ve 2 kapı numarası ile çıkan Burak Çukurova’nın, Kocaeli’ndeki tek rakibi, eski takım arkadaşı Uğur Soylu oldu. Sezona aynı takım çatısı altında başlayan iki rallici, son yarışta iki farklı takımla start aldılar. Bir yerde de Kocaeli, iki yarışçı arasında muamma bir patron-müşteri ilişkisinde adeta hesabı parkurda kesme tadındaydı!.

Burak, Ralli Dünyası Dergisi’nin son sayısı için verdiği şampiyonluk röportajında ‘gezmek’ için katılacağını söylediği ama kazanmak ta istediğini açık ettiği Kocaeli’nde başlarda daha çok bitirmek havasında göründü ama Uğur, kariyerinde ilk kez kendisini bu kadar yakın hissettiği şekilde ilk ralli zaferine ulaşmak için ilk günden işi garantiye almak düşüncesindeydi. İlk iki etapta en iyi zamanları yaparak Burak’ın önünde liderliği sürdüren Uğur, son iki etapta Burak’ın karşı hamleler ile farkı kapatıp 12 saniyeye kadar düşürmesine ise engel olamadı.

Kocaeli’nde açık, güneşli ve sıcak bir günde başlayan Kocaeli Rallisi’nde günün son etabı olan seyirci speciali’nde Koçibey Kupası yarışçıları far ışıkları altında tamamlanmak zorunda kaldılar. Historik Klasmanında Burak Türkkan ilk günü lider kapatırken, kendisinin 2’nciliği kadar ve hatta daha çok; kopilotunun sezonun kopilot şampiyonu olmasını hedefledi; historikte sezon şampiyonluğunu erken ilan eden Engin Kap ise, Anadol STC’si ile nostalji yaparak yarışa 0 kapı numarası ile öncü ekip olarak çıktı.

Rengini beyaza çevirttiği Peugeot’u ile Hakkı Ağaoğlu, ilk etabı 3’ncü zamanla geçti ama ikinci etapta mekanikten yarış dışı kaldı. Adil Küçüksarı ise mekanik nedenle ilk etaptan çıkamadı. Tok Sport’un Evo’su ile tecrübe amaçlı Kocaeli’ne katılan İranlı ekip te ilk etaptan yürüyerek çıktılar! Historik’te Mk2’si ile Kerem Üstünkaya da iş yoğunluğu nedeniyle sezonun son yarışına katılmadı. İlk gün sonunda ulusal ve historik klasmanda toplam 19 ekip finiş gördü. Kocaeli Rallisi’nde ikinci gün olan yarın (Pazar) yine 4 etap geçilecek; ilk 3 etap bugünün ilk üç etabının ikinci geçilişleri, günün ve yarışın son özel etabı ise power stage olarak geçilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kocaeli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top