Kartingte de sezon tamamlandı

05.11.2017 : 21.00 | Türkiye Karting Şampiyonası 7’nci ve son ayağı Tuzla’daki karting pistinde gerçekleştirildi. Cuma günü antrenman, cumartesi ve pazar günleri ise sıralama ve yarışlarla düzenlenirken, havanın değişken olması sebebiyle bu hafta sonu hem yağmur yarışı hem de kuru zemin yarışı yapıldı. Mini kategoride yarışan milli sporcumuz Ömer Asaf Kolot, Mini kategorisindeki üç yarışı da kazanarak bu hafta sonunun kazananı olarak  kürsüde 1’incilik kupasını kaldırdı. 7 Sporcunu katıldığı mini kategoride Ömer Asaf’ı ardından 51 puanla Kerim Sulyak, 2’nci, 45 puanlı Yiğit Arslan ise 3’ncü oldular.

3 Sporcunun mücadele ettiği Formula Junior kategorisinde de 3 yarışta da 1’nci olarak damalı gören Mert Dalkıran, 60 puanla 1’nci, Zekai Özen 51 puanla 2’nci, Ayda Biter ise 45 puanla 3’ncü olarak tamamladılar. Sezonun son yarışında senior kategoride 5 sporcu mücadele etti; üç yarıştan ikisini kazanan, birinde ise  2’nci olan Gün Taşdelen toplamda 57 puanla günün 1’ncisi olurken, Mert Dalkıran 54 puanla 2’nci, Üstün Üstünkaya ise 43 puanla 3’ncü olarak tamamladılar. Parkur Racing’in historikçi patronu Kerem Üstünkaya’nın oğlu olan Üstün Üstünkaya, bu sonuçlarla sezonu Formula Senior’da Türkiye 3’ncüsü olarak tamamladı.

Dört sporcunun mücadele ettiği master kategorisinde ise ilk 2 yarışı 1’nci, son yaırşı ise 2’nci bitiren Emre Gürkan, gün sonunda 57 puanla 1’nci olurken, son yarışı kazanan ikinci yarışı ise 2’nci bitiren Volkan Düzgün toplamda 50 puanla 2’nci, Mehmet Yaman 45 puanla 3’ncü, ilk iki yarışın 3’ncüsü Süleyman Sırrı Kolat ise master kategorisinde günün 3’ncüsü oldular. Sezonun 7’nci ve son yarışının kategorilerine göre genel klasmanları şu şekilde oluştu;

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top