IzmirPark”ta Yağız ve Ali’den duble!

Ümit Ülkü, Yağız Gedik ve Berkay Besler

Türkiye Pist Şampiyonası’nın 5’nci ve son yarış haftasında Yağız Gedik, ikinci yarışta da BMW Z4 ile ve 18 dakika 13 saniye 886 salise toplam zamanıyla 1’nci olarak, haftayı ve sezonu çifte birincilikle kapadı. Izmir Ülkü Park işletmecisi Ümit Ülkü, ilkinde formasyon turunda yaşadığı mekanik problem nedeniyle lastik bariyerlere patlayarak yarışamadığı haftanın ikinci yarışında ise en arkadan start almasına karşın, maxi ve süper gruplarda toplamda 11 yarışçının yer aldığı mücadelede +5.399 farkla damalıyı 2’nci sırada görerek kariyerinde yeni bir şampiyonluğu resmileştirdi. Genç pilot Berkay Besler de, Porsche ile +19.16 farkla günün ikinci yarışında üçüncü olarak podyuma çıktı.

Süper podyum; Turgut, Ali ve Çağlayan..

Güneşli ama soğuk bir Izmir pazarında az sayıda yarış severin izlediği TPŞ 5’nci ve son ayak yarışlarının ikincisinde, Ebam Gedik pilotu Yağız Gedik çıktığı gibi damalıyı ilk gören isim oldu. En arkadan aldığı startla ciddi avantaj yitiren son sampiyon Ümit Ülkü, maxi ve süper grupların birlikte start aldıkları yarışta pistin trafiğine de takılarak sorun yaşadı. Yirmi turluk mücadelede diğer rakiplerini ekarte ederek liderin peşine düşen Ümit Ülkü, yine de 2’nci sırada finiş görerek şampiyonluğunu resmen tescil etti.

Günün ilk yarışında asfalt üzerindeki yağ sızıntısı nedeniyle spin atarak lastik bariyerlere patlayan kartingçi Berkay Besler ise ikinci yarışta performansı ile göz doldurdu. Süper grupta ise Ali Türkkan da günü duble ile kapadı, Turgut Konukoğlu 2’nci olurken, Çağlayan Çelik 3’ncülük kupasını kaldırdı. Yarışların tamamlanmasından sonra pistte düzenlenen ödül töreninde başarılı sporculara kupaları verildi. | 26.11.2017 ; 18.20

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top