İzmir Park’ta ilk yarışın galibi Yağız oldu..

Günün ilk yarışında Ümit’ten sürpriz abandone

Türkiye Pist Şampiyonası’nın son ayak haftasındaki ilk yarış tamamlandı. Maxi grupta Yağız Gedik, süper de ise Çağlayan Çelik, son haftanın ilk yarışlarında damalıyı ilk gören isimler oldular. Son şampiyon ve bu sezonun da son yarış yarış haftası öncesinde yeni bir şampiyonluğunu tescil için piste çıkan İzmirli Ümit Ülkü, formasyon turunda pistten çıkarak sürpriz yaşarken, rallici Orhan Avcıoğlu ilk pist sınavında ceza aldı ve genelde 4’ncü bitirdi, süper de de bu sezonun şampiyonluk turunu atmak için piste çıkan genç Ali Türkkan ise yine ceza aldığı ilk yarışı 6’ncı sırada tamamlayabildi.

Dün yapılan sıralama turlarını Maxi sonuçlarının yaşanan kural ihlali gerekçesi ile iptal edilmesi üzerine programda yapılan degisiklik sonucu pazar sabahı 9.25’de antrenman turlarının maxi kanadı sıralama turu olarak koşuldu ve zamanlar yenilendi. Ümit Ülkü”nün Nissan Skyline GT3’nde mekanik sorun yaşaması üzerine sıralamalarda önemli bir değişiklik olmadı ve Yağız Gedik, grupta yine en iyi zamanı yaparak pole pozisyonunu korudu. Ancak, genç pilotun en büyük kaybı, dün kırdığı pist rekorunun iptali ile bu unvanı yinelemeyememesi idi. Bu durumda İzmir Park’takı en iyi tür rekoru, eski sahibi Ümit Ülkü’ye geri döndü. Ülkü, sıralamada 3’ncü zamanı yaptı.

Çağlayan Çelik süperde günün ilk yarıışını kazandı

Pistte günün ilk yarış startında zamanında kalkmayanlar sorun yaşadı ve ilk tura gecikerek dahil oldular. Karting kökenki genç pistçi Berkay Besler, start ta vakitli ve düzgün kalkar iken, start ışıklarını algılama konusunda tereddüt yaşayanlardan Orhan Avcıoğlu ve Ali Türkkan ilk turda genç intibak ettiler. Starttaki tereddüt, formasında teknik sorun yaşayarak pistin Tofaş virajında kızakladıktan sonra lastiklere patlayan Ümit Ülkü’nün aracının servis alanına çekilmesi görülmeden start verilmesi etkili oldu. 20 turluk yarışta ise henüz 4’ncü turda İsmet Toktaş, pistin Atarlar virajında spin atıp ılk abandone oldu, bir tür sonra ise Can Çelebi mekanik soru yaşayarak bıraktı. 13’ncü turda Metin Çalışkan 1t’nci turda Berkay Besler, ilk yarışta kalarak finiş göremediler.

Pıstteki geçişler ve yol dışılar sırasında sık sallanan sarı bayraklara uymadıkları için Orhan Avcıoğlu ve Alı Türkkan’a pite giriş uyarıları çıkarıldı, bunlardan sarı bayrak uyarısı alınca Berkay pite girip çıkarken Orhan ve Ali uymayınca yarış sonrası iki genç pilotlara da zaman cezası kesildi. Bu zaman cezaları süper grupta podyumu derinden etkiledi. Süper grupta Çağlayan Çelik’in kazandığı ilk yarışta Turgut Konukoğlu 2’nci, Alı Türkkan ise 3’ncü oldular

Maxi grupta ise ilk yarışı BMW Z4 ile Yağız Gedik kazandı, Orhan Avcıoğlu ilk pist skorunu maxi 2’ncisi olarak kaybettirdi, maxi grubun ilk yarış podyumunda 3’ncü basamak boş kaldı. İzmir Park’ta iki takım arasında sıralama turları sırasında yaşanan gerginlik, ilk yarışın tamamlanması ile birlikte kapalı park alanında ve mekanikler arasında parladı ancak araya girenler sayesinde tartışma büyümeden taraflar kendi pit alan çizgilerine çekildiler. İzmir Park’ta günün ikinci sezonun ise son startı saat 15’de verilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı,. İzmir.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top