Isoff Challenge 3’de kazananlar belli oldu

Üç ayaktan oluşan İSOFF CHALLENGE 2017 sezonu 26 Kasım Pazar günü Kemerburgaz Off-Road Parkurunda koşulacak son yarışla tamamlandı. İSOFF Challenge’da ilk ayaktan bu yana rekabet De Toro ve Can Am’lar arasında yoğunlaşırken, 2017 birincilik kupası Suzuki Grand Vitara ile Murat Tiryakioğlu – Mert Tiryakioğlu’na gitti. Bu yarışın birincisi ise Ali Doğaner- Arman Özdemir ikilisi kaldırdı.
Kemerburgaz Off Road parkurunda koşulan İSOFF Challenge 2017’de, yakın puanlara sahip iddialı isimler bu sezon son kez mücadele ettiler. İlk 2 yarışın ardından, De Toro ile yarışan Tarık Gökbay 35, Suzuki G. Vitara ile yarışan Murat Öztiryaki 34 puanla en yüksek puanlara sahiptiler. Onları 24 puanla Grand Cherokee ile start alan Yusuf Yıldız ve 20 puanla başka bir De Toro’lu ekip Nihat Keskin takip ediyordu. Puanlar bu kadar yakın olunca, bu son yarışta alınacak dereceler de sezon Genel Klasmanı için hayati önem taşıdı. Ekipler hem araçlarını kırmadan yarışarak finiş görebilmek ve bu ayaktan alacakları değerli puanları kaybetmemek için stratejik bir yarış çıkartmaya çalıştılar hem de rakiplerini geçmek için çaba harcadılar.

Sezonun ilk yarışları, hem yarışçı hem de yarışan araç çeşitliliği açısından keyifli bir başlangıç olmuştu. Seyirci açısından modifiye 4×4 araçlar, buggy’ler, De Toro ve Can Am X3 gibi ilgi çekici araçların yarışını izlemek görsel olarak heyecan verirken, yarışçılar artan rekabet ortamında daha heyecanlı ve agresif bir yarış temposu çıkarmaya başladılar. İSOFF CHALLENGE’da ekipler etap zamanlarına göre tur atlayarak Final turuna kadar çıkmak için mücadele ediyorlar. Sıralama turlarının ardından toplu startla başlayan yarışta 1. Etapta en iyi zamanları yapan 16 yarışçı bir sonraki etapta start almaya hak kazananıyorlar. 10 tur süren 2. Etapta sadece en hızlı 8 yarışmacı ekip bir sonraki Final Etabına çıkabiliyor. 8 tur koşulacak Final Etabında da finiş bayrağını ilk gören ekip bu yarışın birincisi olarak kupa alıyor. Sene içinde koşulan 3 yarıştan toplanan puanlar da sezonun birincisini belirliyor.

Bu son yarışta ilk turda Buggy ile yarışan İlyas Tahincioğlu – Bahadır Gücenmez ekibi en iyi zamanı yaptılar. Onları 4 saniye farkla De Toro ile yarışan Nihat Keskin – Yasemin Toker ve 8 saniye farkla Can Am ile yarışan Ali Doğaner – Arman Özdemir takip etti. De Toro ile yarışan ve favoriler arasında olan Tarık Gökbay – Bülent Gültekin ekibi ciddi bir motor arızası yaşadılar, piston kolu yerinden çıkan araçta ekip etabı yarıda bırakırken, Can Am ile yarışan ve yarışı bir tur önde götüren Saim Tekin – Deniz Tekin elektrik arızası nedeni yarışı tamamlayamadılar. İkinci turda en iyi zamanı yapan 8 ekip start aldı. S4’de en iyi zamanları yapan üç ekibi takiben, S4’de Bursa’dan Can Am ile yarışa katılan Burak Çağdaş Çağlar – Faysal Şevkatlioğlu, S3’de Jeep Cherokee ile Tuncay Akbulut – Uğur Tepe ve Range Rover ile Aziz Görkan – Ahmet Altuntaş, S2’de Suzuki G. Vitara ile Murat Öztiryaki – Mert Öztiryaki ve S1’de Suzuki G. Vitara ile Diren Üykü – Baran Aşkın start aldı.Son etap seyirciler için heyecan verici bir görsel şölen oldu. Başa baş geçen etapta ilk üç saniye farkları ile belirlendi. 10 tur geçilen etap sonunda finiş bayrağını ilk gören ekip Ali Doğaner – Arman Özdemir oldu. Onları 3 saniye farkla Nihat Keskin – Yasemin Toker takip etti. Onları İlyas Tahincioğlu – Bahadır Gücenmez üçüncü olarak takip etti. Tüm sezon boyunca toplanan puanlar sonucu 2017 sezonu İSOFF Challenge birincisi Murat Öztiryaki – Mert Öztiryaki ekibi oldu.

Yazı : Ayşin Uysal (Isoff bülten) | 27.11.2017 : 17.45

Yarış sonuçları / Genel Klasman
2 Ali Doğaner-Arman Özdemir Can Am X3 S4
8 Nihat Keskin- Yasemin Toker De Toro S4
5 İlyas Tahincioğlu-Bahadır Gücenmez Buggy S4
Sınıf Neticeleri
S1
18 Diren Üykü-Baran Aşkın Suzuki G. Vitara
9 Bülent Karaduman-Ecem Karaduman Suzuki Vitara
10 Ozan Dağlı-Polat Emsen Suzuki Jimny
S2
1 Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki Suzuki G. Vitara
12 Leyon Benzesin-Erkan Tekin Suzuki G. Vitara
S3
7 Tuncay Akbulut-Uğur Tepe Jeep Cherokee
16 Aziz Görkan-Ahmet Altunbaş Range Rover
17 Bülent Acar-Deniz Çalıkoğlu Range Rover
S4
8 Nihat Keskin-Yasemin Toker De Toro
5 İlyas Tahincioğlu-Bahadır Gücenmez Buggy

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top