Hyundai Ralli Kupası geliyor!

07.11.2017 : 10.30 | 2017 Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova, bir yandan sezonun son rallisinde şampiyonluk turu atmaya hazırlanırken, diğer taraftan da yeni sezon hedeflerini belirlemeye çalışıyor. Gelecek sezon ‘1’ kapı numarası ile parkurlara çıkacak olmasının avantajıyla iki farklı otomobil markasıyla görüşmelerini sürdüren Burak Çukurova, takımı BC Vision için de hedefleri bir ölçek büyütüyor. Son iki sezon müşteri odaklı olarak yurt dışından bir garajdan farklı segmentlerde araçları takım şemsiyesi altında kiralayarak, yarışçılığının yanı sıra takım patronluğuna da soyunan Burak Çukurova’nın 2018 sezonu için takım hedefleri öncelikle yurt içinde garaj açmak ve rallide ulaşılabilir bütçelerde gençlere yönelik bir kupa düzenlemek.

Burak Çukurova, Ralli Dünyası Dergisi için verdiği özel şampiyonluk röportajında, WRC’nin gelecek sene ülkemizde de yapılacak olmasının marka yöneticilerinin görüşlerine de olumlu etkisi olduğunu söyledi ve hem kendisi ve takımı, kendi ralli kupası konusunda Hyundai ile görüşmelerin çok sıcak geçtiğini belirtti. Hyundai ile görüşmelerinin, dünya arenasında görünmelerinin kendileri için iyi olacağını düşündükleri için iyi yolda ilerlediğini ifade eden Burak Çukurova, 2018 sezonunda yapmayı planladıkları ralli kupasının detaylarını da ‘ilk kez ve sadece’ yine Ralli Dünyası Dergisi’ne açıkladı.

“Gençler için uygun bir rakamda olacak” dediği kupanın maliyetini ilk kez dergiye verdiği röportajda ifade eden Burak Çukurova, bu fiyatının 6-7 ralli için 19 bin Euro olacağını ilk kez açıkladı. Fiyata lastik, tulum dahil olacağını ve sekiz tane eşit R1 otomobil içerisinde Türkiye’de bu fiyata yapılabilmesinin başka bir imkanı olmadığını ileri süren Burak Çukurova, “konu ile ilgili çok insanla konuşuyoruz. Aralık ayında arabayı da getirip lansman yapacağız” dedi. Burak Çukurova’nın verdiği bilgiye göre, Hyundai Ralli Cup’ta otomobiller grup N Palio’ların bir üstü R1 olacak.

125 beygir, dogbox’lı, kısa oranlı şanzımanı, cage’li, güzel bir freni ve de ayarlanabilir süspansiyonlu araçlar için Burak Çukurova, “güzel bir otomobil” tanımlaması yaptı ve kupa otomobillerin kendilerine ait olacağını ifade etti. Bunun için İstanbul’da garaj açmayı planladıklarını yineleyen şampiyon, Bulgaristan’daki bir garajdan destek alacaklarını ve kupada her yarış podyumu için para ödülleri vereceklerini sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

1 Yorum - “Hyundai Ralli Kupası geliyor!”

  1. Nurican Hızır

    BRAVO Burak büyük iş başarıyorsun.

Yoruma kapalı

Go To Top