Elif Güner Geveli; “Yeni nesillere klasik kavramını aktarmak istiyoruz”

Klasik Araç Sporları Kulübü Derneği Genel Sekreteri ve Basın sorumlusu Elif Güner GEVELİ, Ralli Dünyası Dergisi’nin KASK ile ile ilgili sorularını yanıtladı. “Klasik Araç Sporları Kulübü Derneği yani KASK, ülke genelindeki tüm klasik araçları bir araya toplayarak, öncelikli ralli organizasyonları, tüm klasik severlerin faydalanacağı garaj günleri organizasyonları, eğitim seminerleri ve eğlenceli organizasyonlar düzenleyerek, araçları olanları aktif hale getirmek ve ayrıca araç sahibi olmayan klasik severlerin de bu organizasyonlar sayesinde bu dünyaya adım atmalarını sağlamayı hedefliyor” diyerek sözlerine başlayan Elif Güner GEVELİ, 1990 yılında kurulan Klasik Otomobil Kulübü’nün kendilerine ışık tuttuğunu ama bu yeni kulübün tek farkının klasik otomobil ile sınırlı kalmayarak organizasyonlarına motosiklet, arazi araçları ve klasik olmuş tüm diğer araçları dahil amaç edinmesini gösterdi.

“Adımızdaki ‘spor’ kelimesinin anlamı ülkemizde yapılan tüm araç sporlarının arasına klasikleri de katmak ve yarışlarımızı ve organizasyonlarımızı bu amaç çerçevesinde yaptığımızı anlatmak” diyerek açıklayan Elif Güner GEVELİ, merkezi İstanbul’da olan kulübün organizasyonlarıyla tüm illerdeki klasik severlere ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Diğer klasik kulüplerinden farklarını tek tip araç ile sınırlı kalmamaları şeklinde özetleyen Elif Gevelek, yönetim ve üye profillerinin en belirgin özelliği olarak ta bünyelerindeki herkesin klasik araç tutkunu olmasını gösterdi. KASK’ın üyeleri arasında yatırım danışmanı, yazar, tekstilci, sanayici ve yöneticilerin dışında hobisi klasik araç olan kişilerin var olduğuna işaret eden Elif Güner GEVELİ, “Kask’ın üyelik şartlarının başında bizlerle klasik sevdasını paylaşmak gelir. Ayrıca kulübümüzün yapısına ters düşmeyecek herkese kapımız açık” dedi.

2018 yılı planlarında öncelikli olarak klasik ralli, klasik tırmanma ve klasik pist yarışları ve klasiklerle yapılacak olan diğer organizasyonlar bulunduğunu söyleyen Elif Güner GEVELİ, “bugün ülkemizdeki şartlar dahilinde sporun her dalında belli zorluklar olsa da, bizlerin hedefi klasik araçlar ile yapılan yarışların, diğer ülkeler standardına gelmesi” dedi ve ekledi; “Araç sporları yeni yeni gelişmekte ve her geçen gün ilgi artmakta. Bizler yeni nesillere de araç sporlarında klasik kavramını aktarmak istiyoruz.”

Elif Güner GEVELİ’ye göre, Türkiye deki tüm spor kulüplerinin en büyük sorunu maddi kaynak sağlamak; “Malesef ülkemizde futbol öncelikli sırada yer alıyor. Diğer spor dallarında birçok kıymetli sporcularımız maddi kaynak sağlamakta zorlandıkları için çok zor şartlarda ülkemizi temsil etmeye çalışıyorlar. Sporu destekleyen kuruluşların daha sağduyulu olması ve yeni nesli spora özendirmek için çaba sarf etmeleri gerektiğini düşünüyoruz”.

Tüm araç sporları kulüpleri ile birlikte ortak bir noktada faaliyet göstermenin kendileri için çok önemli bir konu olduğuna işaret eden Elif Gevelek, “diğer kulüplerin de rekabet ve dostluğu birlikte götürmeleri, ülkemizde araç sporlarının daha çok ilgi görmesi için ortak çalışmalara da önem verilmesini düşünüyoruz” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Her kulüp şüphesiz kendi bünyesinde amaçlarının en iyi şekilde gerçekleştirmek için çalışıyor. Bizlerin tek hedefi eskiyi unutmamak eski ile yaşamanın keyfini çıkartmak ve yeni nesillere bu kıymeti aktarabilmek. Tüm araç sporları camiasında yerimizi almaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” (Ralli Dünyası Dergisi’nin 42’nci sayısından alınmıştır) | 21.11.2017 : 14.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top