Ott Tanak, Toyota’dan vazgeçip M-Sport’ta kaldı

11.10.2017 : 09.30 | Ott Tanak, Toyota ile anlaşma imzaladığı yönündeki spekülasyonları reddetti ve 2018 için takımı M-Sport’ta kalacağını açıkladı. Toyota yarış takımım patronu Tommi Makinen tarafından ısrarla istenilen Tanak, Autosport‘a yaptığı açıklamada M-Sport’un kendisine daha iyi bir başarı şansı sunduğunu düşündüğü için Toyota’nın teklifini reddettiğini söyledi. Tanak, “her zaman öncelikli olan kazanmak ve en iyi yerde olmak istiyorum. Geleceğe bakmalı ve nerede en iyi pozisyona sahip olduğumuza karar vermeliyim. M-Sport’u çok iyi tanıyorum, insanları ve nasıl çalıştığını biliyorum ve bu yeni otomobili geliştirdim ve istediğim gibi. İhtiyacım olan her şey burada var” dedi.

M-Sport Fiesta WRC, şampiyona lideri Sebastien Ogier ve Ott Tanak ile bugüne kadar yapılan 10 WRC rallisinden dördünü kazandı. “Şu anda sahip olduğumuz otomobil çok güçlü ve her yerde rekabetçi” dedi ve ekledi; “bazı rallilerde bazı rakiplerimizin araçlarının iyi bir performans gösterdiğini gördük ancak bizim arabalarımız da hiç bu kadar güçlü olmamıştı, bu gelecek için de iyi. Planımız şampiyonluk için mücadele etmek! Tamam, bu yıl bu hedeften oldukça uzakta kaldık ve son üç rallide ne olacağını bilmiyoruz, ancak önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda mücadele etmek istiyoruz.”

M-Sport, Ogier’ın Citroen’e geri döneceği gelecek sezon Tanak’la devam ederken, DMACK sponsorlu üçüncü Fiesta için Elfyn Evans ile çalışmayı planlıyor. Tanak, “Elfyn ile iyi ilişkimiz var, birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz. Seb ile de görüşüyoruz ve henüz ayrıldığına yönelik aşınmış bir karar yok. Seb çok iyi bir takım arkadaşı, özellikle güçlü biri, ondan öğrendim” dedi. M-Sport direktörü Malcolm Wilson ise ekibi bir arada tutma arzusunu yineledi ve “tabii ki kalmalarını istiyorum, ancak bunun olabilmesi için bu takımın veya M-Sport’u riske atmayacağım” diye ekledi.

Son 70 haber

1 Yorum - “Ott Tanak, Toyota’dan vazgeçip M-Sport’ta kaldı”

  1. Bekir ferhat Hamza

    Fabrika, Ogier’a sahip çıkarsa, bütçeyi artırırsa tutabilir. Bir taraftan da Ogier’ın riske girmesi de riskli, bu kadar sık takım degiştirirse. Ford dayanıklılık sorunları oldugunu düşünüyorum. Hyudai sezona kazanın etkisiyle birlikte kötü başladı. Oysa kesinlikle en hızlı araçlar, aracın potansiyelini yansıtamıyorlar bir türlü Neuville değil de Ogier olsa şu an Hyudai ile de lider olabilirdi. Sezon ilk yarışlarında Ogier cok hızlı olmadığı halde Hyundai yaşadığı sorunlar kendilerine yaradı…

Yoruma kapalı

Go To Top