Orhan kazandı, Burak Şampiyon!

22.10.2017 : 18.00 | Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun sondan bir önceki rallisi olan Marmaris’te zafer, Orhan Avcıoğlu’nun oldu. Tok Sport’un Fabia R5’i ile yarışan Orhan, kopilotu Burçin Korkmaz ile birlikte, WRC aday yarışı olan iki günlük mücadelede ikinci gün son ayak öncesi ele aldığı liderliği Marmaris 19 Mayıs meydanındaki finiş tak’ına kadar taşımasını bildi ve 2 saat 41 dakika 40 saniyelik toplam zamanıyla kariyeri için çok önemli bir zafere imzasını atarak aynı zamanda ERT kupasını da kazandı. Marmaris’ta ikinci gün ilk lupun son etabında, Murat Bostancı’nın spin atıp aracı ile askıda kalması ve yarışı bırakması sonrası podyum hesaplarında puan kazanımları daha bir önem kazandı.

Finiş görüp yarışı kazanmaya odaklanan Orhan, temposunu buna göre ayarlarken, finiş görmesi halinde son yarış öncesi şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Burak Çukurova da temkinli tempo moduna geçti. Ancak son etapta en iyi zamanı ralli lideri Orhan’ın sadece 6 salise önünde kaydeden Burak Çukurova, bu atağı karşısında podyumda bir basamak yükseldi ve 6 dakika 8 saniye 9 salise farkla finişe 2’nci olarak geldi, aynı zamanda da power stage etabından ekstra puanlar kazandı. Burak, Marmaris 2’nciliği sonrası açık puan farkıyla 2017 Türkiye Ralli Şampiyonluğunu son yarış öncesi ilan etti. Son ayak öncesi motor problemi yaşayan Yağız Avcı, son etabın bitiminde yarışı bıraktı. Tok Sport’un Fabia’sı ile KKTC’li rallici Mustafa Bulutoğluları 3’ncü sırada finiş görüp poduma çıktı.

Cuma akşamı 19 Mayıs Meydanı’ndan start alan Marmaris Rallisi, iki gün boyunca tamamı toprak karakterli 13 özel etapta zamana karşı mücadelelere sahne oldu. Federasyon ve belediyenin destekleri ile hem Marmarisliler ve hem de diğer şehirlerdeki üniversitelerin motor sporları kulüplerinin üyesi üniversitelilerin tolu taşım araçlarıyla etaplara taşınması ile TRŞ’de ilk kez kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından takip edilen Marmaris Rallisi’nde historik klasmanında Engin Kap 1’nci, Kerem Üstünkaya 2’nci, Gerçek Sunman ise 3’ncü oldular. Marmaris Rallisi ile ilgili ayrıntılı haber, fotoğraf ve sporcu videolarını yarın ajansta bulabileceksiniz.

Aydın Hoşgör | Marmaris

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top