Karabük’te ilk gün tamamlandı; Saray, şamp..

İsmail Ayhan ilk gün sonunda 2’nci

12.10.2017 : 22.00 | Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 7’nci ve son ayak yarışı olan Karabük Offroad’da ilk günü 57 toplam puanla ilk sırada tamamlayan Sakaryalı offroadçu Mustafa Saray, şampiyonluk yolunda ciddi bir avantaj yakaladı. Hemşehrisi Gökhan İçen ile bu sezon şampiyonluk için başabaş rekabet sergileyen Mustafa Saray, Karabük’te yarın (pazar) gerçekleştirilecek ikinci ayak programı sonunda da aynı pozisyonunu korumayı başarırsa, sadece 1’ncilik kupasını kaldırmakla kalmayacak, aynı zamanda 2017 Türkiye Offroad Şampiyonluğu ünvanına da kavuşacak. Kara kasa Cherokke’si ile Karabük’ün orman etaplarının ilkinde 2’nci, diğer ikisinde ise en iyi zamanları yapan Mustafa Saray, ikinci gün (pazar) üç kez geçilecek olan seyirci etabının da favorisi olarak görülüyor.

Karabük’te ilk etapta en iyi zamanı yaparak şampiyona çekişmesinde ilk avantajı ele alan Gökhan İçen ise ikinci geçilişte etap ihracı olarak büyük bir şok yaşadı. İçen, son etaptan ise sadece 2 puan çıkarabildi ve ilk günü 22 toplam puanla ve de 9’ncu sırada tamamlayarak şampiyonluk umutlarını kendi başarısının yanısıra rakibinin kalması şartına da bıraktı. 16 kayıt yapılmasına karşın, 14 ekibin start aldığı yarışta ilk günü 13 ekip tamamlayabildi. Son Ankara Offroad Şampiyonu İsmail Ayhan’ın da ulusalda şampiyonluk hasretini bir başka sezona ertelemek sorunda kaldığı sezonun son yarışında şanssızlıklar yine peşini bırakmadı. Ankaralı şampiyon, Mitsubishi L200’ü ile ilk etapta 5’nci zamanla finşe gelebildi, günün son iki etabında ise en iyi 2’nci zamanları yaparak 44 toplam puanla ilk günü 2’nci sırada tamamlayabildi. İsmail Ayhan, sezonu en azından 1’ncilikle tamamlamak için ikinci gün (yarın) seyirci etabında lidere karşı en yakın ve zorlu rakibeti sergileyecek.

Karabük’te bugün kapalı, yağışsız ama soğuk bir hava hakimdi, ilk etapta çok az çiseleyen yağmur, meteorolojinin tahminlerini boşa çıkardı ve gün, kuru parkurda tamamlandı. Karabük Üniversitesi’nin 2 km arkasındaki orman etabında geçen ilk gün podyumda üçüncü basamak, S2 ile yarışan İrfan Korkmaz’ın oldu ancak Denizlili Özgür Yaprak, Ankaralı kopilotu Hasan Armutçu ile birlikte aynı (37) toplam puanla Korkmaz’ın hemen ardından ilk günü 4’ncü sırada tamamladı. Ankara Offroad Kulübü sporcularından Kemal Şahin, L200’ü ve  Andoff’un diğer bir offroadçusu Ergün Çirkin’in kopilotluğunda katıldığı Karabük’te ilk gün orman etaplarının sonunda S3’te 4’ncü ve genel klasmanda 11’nci sırada bitirdi.. Karabük’te ikinci gün, yine Karabük Üniversitesi’nin 2 km dışında konuşlanan servis alanının hemen bitişiğindeki seyirci etabı gün boyunca toplamda üç kez geçilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Karabük

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top