Nijad Novruzov; “Troia’da hedefim, 1’nci olmak”

17.10.2017 : 00.30 | Ekim 26-29’da İstanbul Otomobil Kulübü (İsoff) tarafından Çanakkale’de yapılacak olan Baja Troia Turkey yarışı için gün sayan yarışçılar arasında aslen Azeri olan Nijad Novruzov da var. İsoff’un Challenge Kupası yarışlarında parkura çıkan Novruzov, her iki yarışta da mekanik arıza yaşadı ve bu yarışlarda finiş göremedi. Ama kariyerinde Portekzi 5’nciliği gibi önemli bir başarı bulunan Novruzov’un en dikkat çekici özelliği ki Troia’da kendisin rakiplerinden bir adım daha öne çıkaran; kullanacağı araç!. Kısaca Ultra 4 sınıfı Amerikan yapımı bir bugys ama Jimmys adındaki bu ‘canavar’ tam 720 beygir gücünde.

Röportajda da belirttiği üzere, yakın zamanda Türkiye’ye yerleşen Nijad, Kocaeli’nin Kartepe karayolu üzerinde, Tepe Tarla mevkiinde uzun dönemliğine kiraladığı  geniş bir arazide ciddi bir yatırımı da tamamlayarak yakında hizmete açmaya hazırlanıyor. OutroadAkademy adındaki bu iddialı tesiste, arazi araçlarına yönelik eğitimler verileceğini ve yarış malzemelerinin satışı yapılacağını belirterek, önce bölgede sonra Türkiye’de ses getirecek bir mekan olmak gibi ciddi hedefleri olan Nijad’ı yoğun tempolu günlerinden birinde ziyaret ettik.

Baja Troia Turkey’de yarışacağı Ultra 4’ü yakından görüntülemek ve offroadun yükselen trendi  Baja disiplininde büyük bir mücadelenin yaşanacağı bu yarış öncesi görüşlerini ajans ekranından yansıtmak için gittiğimizde Outroad Akademy’nin atölyesinde son bakımları yapılan ve Challenge’larda yaşadığı sorunları giderilen Jimmys, kontağı çevrildiğinde çıkardığı homurtu ile, Baja Trioa Turkey’e hazır olduğunu her hali ile belli etti. Röportajı okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top