Mikkelsen, Hyundai ile 2 yıllık imza attı

02.10.2017 : 23.00 | Norveçli rallici Mikkelsen, 2018 şampiyonasının tüm yarışlarında kopilotu Anders Jager ile birlikte Hyundai i20 Coupe WRC‘de yarışacak. Hyundai’nin 2018 programında Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, Dani Sordo-Marc Marti ve Hayden Paddon-Seb Marshall da bulunuyor. Volkswagen’in WRC’den çekilmesinden sonra geçen sezon yaptığı kontratı boşa çıkan Mikkelsen, Hyundai’nin kendisine parkurlara geri dönme şansını teklif etmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyledi; “takımla kısa sürede adapte olduğumu düşünüyorum. Hem pilotlar ve hem de markalar şampiyonaları için gerçekçi bir rekabet şansı olan birinci sınıf bir takıma katıldım” dedi.

Wrc.com’un haberine göre, “gelecek yıl, Monte-Carlo rallisinden itibaren hedeflere ulaşmak ve şampiyonlak rekabetine bir an önce dahil olmak için sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuşan Mikkelsen, bu hafta (5-8 Ekim) İspanya Rallisi’nden başlayarak sezonun son üç rallisinde de Hyundai’nin WRC takımında yarışacak. Takım Direktörü Michel Nandan, Mikkelsen’in ekibe güçlü bir katkı yapacağına emin; “Andreas, hızlı bir şekilde takıma uyum sağlayan ve sadece işi yarışmak olan isimlerden birisi” dedi ve ekledi; “Alzenau’daki fabrikayı ziyaret ettiği birkaç günden beri kararlılığı ve profesyonelliği parlıyor..”

“İki sezon için tam zamanlı bir anlaşma yaptığımız için mutluluk duyuyoruz” diye konuşan Nandan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hyundai i20 Coupe WRC’yi test etme şansına zaten sahip olmuştu. Bize olumlu ve yararlı geri bildirimler sağladı. i20 R5’in ekibe entegre olmasını sağladı. Gelecek ve sonraki yıllarda kendisini bir Hyundai’de görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top