Marmaris Rallisi’nde ilk gün tamamlandı

Orhan, ilk günün 2’ncisi

21.10.2017 : 22.00 | Türkiye Ralli Şampiyonası’nın sondan bir önceki ayağı olan Marmaris Rallisi’nde start alan 41 ekipten 38’inin tamamlayabildiği ilk gün sonunda 1.12.17.2’lik toplam zamanıyla Murat Bostancı ilk günü lider tamamlarken, Tok Sport pilotu Orhan Avcıoğlu, günün altı etabından üçünde en iyi zamanları yaparak gün sonunda 35 saniye farkla 2’nci olarak kapalı parka ulaştı. O’nun + 1.02.5 farkla ardından Yağız Avcı’nın 3’ncü olarak tamamladığı ilk gün, Mustafa Koç etabı çifte takla haberi ile öne çıktı. Türkiye ralli Grup N Şampiyonu Antalyalı rallici Mustafa Çakal ile İstanbullu genç pilotlardan Emre Hasbay, yaşadıkları sürpriz taklalar sonrası ilk günü çekici sırtında tamamladılar.

Açık güneşli ve yağışsız bir iklimde gerçekleştirilen ilk gün, şehrin kuzeyindeki üç farklı etap ikişer kez geçildi. Her biri Türk otomobil sporunda derin izler bırakmış merhum efsane isimleri Ayhan Tokyay, Mustafa Koç ve Ali Sipahi’nin adları verilen ilk günün etaplarında zeminler sert ve taşlıydı ama önceki yıllara nazyaran kırıcılığı nispeten giderilmişti. Marmaris’te son spec R5’lerin arasından sıyrılan Kıbrıslı Alexandros Tsoulaftas-Antonis Chrystomou ikilisi Evo 9’ları ile 4’ncü sırada tamamlayarak dikkat çekerlerken, Marmaris’e şampiyona lideri olarak gelen Burak Çukurova, ilk günü 36 saniye farkla 5’nci sırada tamamladı.

Historik klasmanında Parkur Racing’in son şampiyon pilotu Engin Kap, 1.25.27.7’lik roplam zamanıyla ve 2.16.1’lik farkla takım arkadaşı ve takımın patronu Kerem Üstünkaya’nın önünde ilk günü lider bitirdi, takımın üçüncü pilotu Burak Türkkan ise ilk günü 3’ncü sırada finiş görünce Parkur Racing ilk gün klasmanını yine rakiplerine kapadı. Parkur’un üç Mk2’sının ardından ilk günü 4’ncü bitiren Levent Gür de K1’de lider durumda bulunuyor. Marmaris Rallisi’nde ikinci gün (yarın) yine sporun merhum efsaneler isimlerinden Renç Koçibey, Lemi Tanca ve Yusuf Aramacı’nın adlarını taşıyan üç farklı etap gün boyunca ikişer kez geçilecek, gün ve yarış ise powerstage etabı ile sona etecek. Ralli yarın 16.30’da başladığı yer olan şehir merkezinde finiş görecek.

Aydın Hoşgör | Marmaris

Kerem Üstünkaya, ilk günde historik 2’ncisi

İlk günün 4’ncüsü güney Kıbrıslı ekip

Federasyon davetlisi üniversiteliler ilk gün keyif aldılar..

Ankaralı üniversitelilerden bir grup ilk günü tatsız kapadı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top