Liepaja’da ilk gün genç yıldızlar parladı 

07.10.2017 : 23.00 | Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Letonya’daki ayağı Rally Liepaja’da ilk gün bol aksiyonlu ve kazalıydı ve genç yıldızların parladığı rallide Magalhães bir ağaca çok sert vurup yarış dışı kalarak ilk güne damgasını vurdu. Çek şampiyon Kajetanowicz ise Avrupa şampiyonluğu yolunda yalnız kaldı. Nikolay Gryazin, Letonya’da ilk günü lider tamamlarken (üstte) 18,3 saniye ardından Finli Kalle Rovanpera ilk günü 2’nci sırada tamamladı.

FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın genç pilotlarının yeteneklerini sergiledikleri Letonya’nın baltık sahiline yakın yüksek hızlı toprak yollarındaki bol aksiyonlu ilk gün herkes için öncelikli sorun, bölgede etkili olan ‘yağmur’ oldu. Bu birikintilerden birine çok süratle giren Magalhães’in kafadan bir ağaca çakması oldukça ürkütücü bir andı ve kaza anının video görüntüleri ERC’nin web sitesinde ilk gece en çok hit alan görüntü oldu.

Onunla aynı etapta yine yaşadığı kaza sonrası yarış dışı kalan Rus pilot Alexey Lukyanuk’un bu sezon ikinci bir ERC yarışı kazanma umudu da kalmadı! Rus pilot elektrik kaynaklı bir sorun olduğunu söyledi ve ‘gaza bastım, ancak hiçbir şey olmadı, çok zaman kaybettim’ dedi. Lukyanuk, Liepāja seyirci etabındaki bir sağ virajda büyük bir yağmur birikintisine yakalandı.

İlk gün, genç Finli Rovanpera etkileyici meydan okuma sergilerken, “arabayı öğrenmeye çalışıyorum ve bir risk almıyorum. Her zamankinden daha fazla arabayı tanıyorum, şimdi daha iyi” dedi. Gryazin’in bir problemi yoktu: “Gerçekten çok hızlı ve agresiftim, bundan hoşlandım. Bugün hiç sorun yaşamadan oldukça iyi geçti” dedi.

Çek pilot Kajetan Kajetanowicz, İspanyol rakibi Bruno Magalhaes‘in abandone olması ile 2017 FIA Avrupa Ralli Şampiyonasını kazanma yolunda rahatladı. Çek pilot, 41 saniye farkla ilk günü podyumda kapadı. Liepaja’da yarışan üç Türk pilottan Murat Bostancı ilk günü 25’nci, Buğra Banaz 28, Ümitcan Özdemir ise 30’ncu sırada tamamladılar. (Fotoğraflar; ERC Press Office)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top