Leob ve Sainz, Fas’ta..

06.10.2017 : 09.00 | Fas’ta bugün başlayacak olan Rallye du Maroc‘un (Fas Rallisi) 12 km’lik prolog etabını Peugeot 3008 DKR ekibi Sebastien Loeb / Daniel Elena, liderin 18 saniye gerisinde kalarak ikinci sırada tamamladı, ancak hız limitini 2 km ile aşınca, Fransız rallici fazladan bir dakika ceza aldı. Takım arkadaşları Carlos Sainz / Lucas Cruz ise 9 ay sonra çıktıkları parkurda 4’ncü zamanı yaptılar. Her iki araba da sorunsuz bir şekilde etabı tamamladı. Sainz ve Loeb sırasıyla 1. ve 11. sırada parkura çıkacaklar.

Peugeot Sport Müdürü Takım Müdürü Bruno Famin, “her zaman olduğu gibi böyle bir süper etaptaki durum gibi, kazanmaktan çok kaybetme olasılığı daha fazlaydı, çünkü sürücüler kısa etapta daha dikkatli oldular. Yarışta ise prolog etabının ilk 10 finalisti yarışın startında stratejik önemi olan ​​konumlarını seçebilecekler; klasik ralli baskını!” dedi. Carlos Sainz, “4’ncülük zor bir sonuç olmasına rağmen, bizim için sorun değil, söyleyecek çok bir şey yok. Yarışta nerede olduğumuzu göreceğiz. Belki de prolog etabında biraz fazla dikkatli davrandık, ancak bu aşamada risk almanın bir anlamı yoktu” diye konuştu.

Sébastien Loeb de “kısa bir gündü ama iyi geçti ve araba güzel çalışıyor: bizim için önemli olan ikinci en hızlı zamanı seçtik, ancak maalesef bu ceza yazılmış, bu üzücü bir durum. 3008DKR ile her şey yolunda gidiyordu; Takip etmeniz gereken tek bir net iz ile özellikle teknik bir etap değildi, ancak doğru yolu bulmamız gerekiyordu. Yarışta elimizden gelenin en iyisini yapacağız” açıklamasını yaptı. Bugün start verilecek olan Fas’ta ekipler Fes’ten Erfoud’a gidecekler. Peugeot Sport geleneksel olarak testlerin çoğunu Fas’ta gerçekleştirdi. Öğle vakti başlayacak olan bugünkü programda 367.18 zorlu kilometre özel etap ve 460.39 kilometre yol bölümü geçilecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top