İspanya’da 72 kayıt; aralarında Orhan Avcıoğlu da var!

Orhan Avcıoğlu (sağda), Burçin Korkmaz ile birlikte WRC İspanya’da start alıyor

05.10.2017 : 08.00 | Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun bitimine üç yarış kala, İspanya Rallisi’nde de bugün motorlar çalışmaya başlayacak. WRC’nin asfalt ve toprak zeminli karma parkuru ile öne çıkan İspanya’da programın bugün (Perşembe) start öncesi son test aşaması olan shakedown etabı geçilecek. Ardından İspanya’nın tatil beldelerinden Salou’da seromonik start verilerek ilk günün programı tamamlanacak.

Yarın (Cuma) ralli batıya doğru etaplara yönelecek. Güzergah geçen yılki (2016) parkurun aynısı. Öğleden sonra sabahki üç etap tekrarlanacak. Ertesi gün (Cumartesi) ve üçüncü gün (Pazar) koşulacak ayaklar ise tamamen asfalt karakterli. Cumartesi, ralli kuzeydoğuya doğru ilerleyecek ve iki yeni etap var, bunlardan biri yine 2016’da ters yönde kullanıldı. Üç etap ikişer kez geçildikten sonra Salou sahilinde seyirci etabı var. Pazar günü zorlu final, servissiz altı etabı içeriyor. Son günün tüm etapları yeni, ancak yollar iyi biliniyor ve ralli Santa Marina’daki powerstage etabı ile bitecek.

İlk günün (Cuma) ardından ekipler, yüzey değişikliklerine uyum sağlamak için araçlarını normal akşam hizmetinden daha uzun sürede toprak spec’lerine dönüştürecekler. Hızlı, pürüzsüz, temiz asfalt karakteristiği öne çıkacak. Karışık yollar için hem asfalt hem de toprak olmak üzere farklı lastiklere ihtiyaç duyulacak olan İspanya’nın asfaltı zımpara gibi, sıcaklıklar sıcak ötesi, sürücüler lastik aşınmasını dikkatli bir şekilde yönetmeli.

İspanya Rallisi ilk kez 1957’de yapıldı ve 1975’ten itibaren Avrupa Şampiyonasına dahil edildi. 1991’de Lloret de Mar’da bulunan Costa Brava’daki yarışla birlikte WRC’ye girdi. 2002’de Salou’ya taşındı ve sadece asfalt karakterde yapıldıktan sonra, 2010’da asfalt-toprak karışık bir parkura dönüştü. Sébastien Loeb, 2005 ile 2012 yılları arasında aralıksız her yıl kazandığı rallide fenomen oldu. 2017 için yenilikler arasında Bol-Salou’daki sahilde start töreni var. Cumartesi günkü El Pont d’Armentera ve Savallà, programa ilk kez katılırken Pazar günün her üç etabı da yeni. Santa Marina POwerStage etabı da 2012’den beri ilk kez kullanılacak.

İspanya Rallisi’nde 73 ekip start alacak. Bunların 15’i FIA A öncelikli; 16’sı FIA B, 6’sı ise FIA C öncelikli. FIA’nın üç kategorisi dışında diğer 35 ekip ile liste tamamlanıyor. Bu arada, İspanya Rallisi’nde start alacak ekiplerden biri de Türk; Avrupa Ralli Trophy’nin son ayağı Sırbistan’da kazanarak göğsümüzü kabartan Orhan Avcıoğlu, İspanya Rallisi’nde start alacak. Burçin Korkmaz ile birlikte Tok Sport takımının Fiesta R5’i ile Orhan, yeni bir başarı hikayesi daha yazmak üzere İspanya’nın karma parkurundaki rekabeti bizler için daha yakından takip etme nedeni olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top