Flash | Troia’da sürpriz; Akkafa’lar takla attı!

27.10.2017 : 21.00 | İstanbul Offroad Kulübü tarafından Çanakkale’de düzenlenen Baja Troia Turkey‘de ikinci gün, İtalyan yarışçı Abini’nin liderliğinde tamamlandı. Mitsubishi Ralliarat Offroad Team Italy takımının İtalyan pilotu, ikinci gün tamamlanan sekiz etap sonunda 6 saat 24 dakika 16 saniye toplam zamanıyla liderliğini son güne taşıdı. İtalyan takımının diğer pilotları ile zorlu Türk rakipleri arasında podyumda yer alan Türk yarışçı Ahmet Ünlü 22 saniye farkla en iyi Türk olarak genel klasman 2’nciliğini korudu. Mitsubishi Ralliart Italy takımının iddialı pilotu İrsailli Gal Snacham ise, 11 dakika farkla 3’ncü tamamladığı üçüncü gün sonunda İtalyan takımının podyumdaki iddiasını perçinledi.

Çanakkale’de beklenen kuvvetli yağış, öğleden sonra etkili oldu. Parkur ve etaplarda yarış tamamlandıktan sonra etkisini hissettiren yağışlı hava şehir merkezinde gece boyunca sürdü. Baja Troia Turkey’de üçüncü günün en önemli haberi, yarışın favorileri arasında yer alan İstanbullu Caner-Malik Akkafa kardeşlerden geldi. Mitsubishi Elektirc Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan Akkafa kardeşler, yarışın 8’nci etabında yoldan çıktılar ve yardan 6 takla atarak yaklaşık 100 metre aşağıya indiler.

Uydudan GPRS ile tüm araçları anlık takip eden yarış merkezine takla haberi ulaştığında yarış durduruldu ve etap ile yarış görevlileri takla atan ekibe hızla ulaştılar. Aracın patlayan camlarının etkisi ile kopilot Malik’in yüzünde hafif çizikler yaşanmış olsa da tecrübeli ikilinin kazadan bu ufak çiziklerle atlatmış olması ekibin çadırında ve yarış merkezinde derin bir nefes aldırdı. Diğer taraftan yarışın 8’nci etabı iptal edildi, devam eden ekipler servis alanına geri döndüler. Baja Troia Turkey’de son güne (yarın) genel klasmanda ilk üçte giren ekipler ve zamanları ise şöyle oluştu;

1 (207) Paolo Abini-Paolo Paolini
(RalliArt İtaly, Pajero) 6:24:16.1
2 (208) Ahmet Ünlü-Semih Noyan
(İPSK, Nissan Navara) 6:24:38.77 / +22.66
3 (201) Gal Snacham-Ofir Nimrod
(RalliArt İtaly, L200) 6:35:15.0 /+11:36.25

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top