Flash | Toyota, Tanak’ı resmen açıkladı

Ott Tanak (Fotoğraf; wrc.com)

18.10.2017 : 10.00 | Japon fabrika takımı Toyota  Gazoo, Estonyalı Ott Tanak’ın yeni sezonda 13 yarışlık program dahilinde Jari-Matti Latvala ve Esapekka Lappi’ye katılacağını bu sabah onayladı. Transferi yılan hikayesine dönen Tänak, M-Sport ile İtalya ve Almanya’da kazandığı başarıların ardından 2017’in son iki yarışında ikinci oldu. 30 yaşındaki Estonyalı, Toyota ile uzun süredir temas halindeydi. O’nun Yaris WRC’ye geçmesi ile Juho Hänninen’in ekipteki varlığı sona erecek. Tänak’ın şu anki sözleşmesi, yorum yapamayacağı anlamına geliyor, ancak Toyota Takım Direktörü Tommi Mäkinen “Bir süre kendisine göz kulak olmasının ardından Ott’yu takıma almaktan dolayı memnunuz. Gençlik ve tecrübenin mükemmel karışımını, doğru zeka tutumuyla birlikte temsil ediyor, bu da takımımıza çok iyi uyacağını gösterir” diye konuştu.

Toyota’nın yeni spor direktörü Kaj Lindström ise, “Yaris WRC gibi Ott da bu sene tüm beklentileri aştı, bu nedenle her iki yüzeyde hız ve tutarlılık açısından güçlü bir ortaklık olacağına eminim” dedi. Hänninen’in kopilotu olan Kaj Lindström, Jarmo Lehtinen’in yerini Toyota spor direktörlüğü görevini üstlendi. Lehtinen Ağustos ayında bu görevinden ayrıldı. Lindström, önümüzdeki ay yapılacak olan Australya Rallisi’nde (16-19 Kasım) yeni görevi ile takımın başında olacak. Bu da Toyota’nın sadece iki otomobil ile yarışacağı anlamına geliyor. Hänninen’in Toyota ile son yarışı ise önümüzdeki hafta (26 – 29 Ekim) yapılacak Galler Rallisi olacak.

Lindström, 2002 ve 2003 yıllarında Subaru’da Mäkinen ile birlikteydi. İkili, Rallye Monte-Carlo’yu ilk yıllarında kazandılar; “Kendi sürüş kariyerimle ilgili en sevdiğim hatıralarından biri, birlikte Monte-Carlo’da kazanmamız. Bu andan itibaren onunla çalışmanın tecrübesi Kaj’ın sonuçta profesyonebir insan ve ekibimizin gelişimine devam ederken güçlü bir katkısı olacağından eminim“dedi. Mäkinen, Hänninen’e yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Finlandiya, takımın WRC dönüşü öncesinde Yaris’in gelişiminde görev almıştı. Makinen, “Juho’nun bizim için yaptığı her şey için teşekkürlerimi ve takdirlerini ifade etmek isterim. O hep ailenin bir üyesi olacak ve bizi bugün olduğumuz yere gelmemizde önemli bir rol oynadı” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top