Clio Cup’ta temaslar, itirazlar ve cezalar!

08.10.2017 : 23.30 | Intercity İstanbul Park’ta amatörlere yönelik organizasyonu olan Clio Cup’ın 6’ncı ayak yarışındaki yüksek rekabet, kupanın zirvesini derinden sarstı! 6’ncı ayak yarışındaki 8 tur sonunda damalıyı ilk gören isim olan Özgün Mağdala, sezon bitimine bir ayak kala kupada liderliği ele aldı. 6’ncı ayak yarışına lider olarak başlayan Onur Badur ise, sadece 2,6 saniye farkla ikinci sırada tamamladığı 6’ncı ayak yarışı sonunda kupa iddiasını son yarışa taşıdı.

Kapalı ama yağışsız bir Pazar günü İstanbul Park’ın kısa pistinde koşulan Clio Cup 6’ncı ayak yarışına 16 sporcu katılırken, 8 tur sonunda bunlardan 13’ü damalıyı görebildi. Clio’lar arasındaki ‘sert rekabet’ sonrası bazıları yaşadıkları temaslar sonucu kaporta hasarları alarak günü tamamlayabildiler. Yarış sonunda spor komiserleri, yakın temas içinde tespit ettikleri sporculara zaman cezası yazdı, bir diğerinin ise cezası son ayakta uygulanmak üzere ertelendi.

Clio Cup’ta sıralama turlarında 2.12.433’lük en iyi tur zamanı ile Özgün Magdala pole pozisyonu aldı. Kupa lideri olarak piste çıkan Onur Badur, sıralamalarda 0,092 salise farkla 4’ncü en iyi zamanı yaparken, en iyi zamanın 0,039 salise ardından Ara Mirasoğlu 2‘nci, + 0,17 salise farkla da Barkın Pınar sıralamalarda en iyi üçüncü zamanları kaydettiler.

Yarışta startla birlikte Özgün Magdala liderliği ele aldı ve 8 tur boyunca bunu koruyarak 15 dakika 21 saniye 141 saliselik zamanıyla damalıdan ilk geçen isim olarak 1’ncilik kupasını kaldırdı. Sekiz tur boyunca O’nu kovalayan Onur Badur, + 2.627’lik farkla 2’nci sırada, +1.041 farkla da Ara Mirasoğlu 3’ncü olarak podyuma çıktılar. Clio Cup’ta Uluç Cihan ve Kemal Oturak 4’nci turda 8’nci turda abandone olurlarken, Deniz Kvasov  yarışa katılmadı. yarış sonrası itirazlar ve zaman cezaları adeta havada uçuştu!

Spor komiserleri yarış sonrası yaptıkları değerlendirmeler öncesi itiraz eden ve gerekli gördükleri sporcuları dinledikten sonra, Metin Gümüş (7), Tevfik Nasihioğlu (8), İzel Bensuse (11) ve Hizfullah Özkaya (21) yarışma ek maddeleri 4.2’ye göre 40’ar saniye zaman cezaları uyguladılar, Kemal Oturak (10) ise aynı maddeye göre  ‘kaçınabilecek temastan dolayı’ yine ceza aldı ama bir sonraki ayaktaki yarışta sıralama turları sonucu bulunduğu gridden +10 grid geriye geçecek şeklinde uygulanacak.. Intercity Clio Cup’ta 6’ncı ayak sonrası ve bitime bir yarış kala Özgün Magdala liderliği ele aldı, Onur Badur ise şansını son yarışta kullanacak. Clio Cup’ta son yarış, Kasım ayında İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. 

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top