“Boynuz, kulağı geçti!”

 

23.10.2017 : 20.30 | Burak Çukurova, ‘babadan’ rallici. Kariyerinde, aralarında pek çoğu zaferle sonuçlanan 140 yarış var ve asıl önemlisi de finiş görme yüzdesi çok yüksek sporcu olarak sık sık vurgular kendisini. Burak Çukurova, son iki sezondur kurduğu takımla da sporda büyük adımlar atmaya başladı. Hem pilotlarda ve hem de takımlarda şampiyonluk üzerine kurguladığı planlar, ilk başlarda kimilerince küçümsendi, fakat O, aslında kendisine harcayabileceği bol sıfırlı bütçeleri yeri geldi takımı için cömertçe harcadı. Hatta, ayrıntılarda boğulacağı düşünülürken, tam aksine O, daha bir öne çıktı. Müşteri odaklı sporculardan oluşan takımı ile ülkemizin bir fabrika adını taşıyan tek takımının çantada keklik gördüğü şampiyonluğu, adeta midesinden söktü çıkardı.

Bugün gururla ve üstelik sezon bitimine bir yarış kala, şampiyonluğunu açık ara farkla ilan ederken, en az O’nun kadar, hatta belki de O’ndan daha da fazla gurur duyan biri daha vardı. ‘2017 Türkiye Ralli Şampiyonu’ yazılı t-shirtü sırtına geçirip, çevik hamlelerle finiş tak’ına doğru koşarak takım fotoğrafına dahil olan O kişi, sporumuzun duayen rallicilerinden Rıza Çukurova’dan başkası değildi. Kendisi ile, finişten hemen sonra, ayak üstü kısa bir diyalog yaptık.

“Burak, 25 seneyi deviren nadir sporcularımızdan. Benden daha çok uzun yıllar emek verdi” diyerek başladı sözlerine devamında ise, “sağolsun, her sene ilerleye ilerleye emeğinin karşılığını bu yıl ziyadesi ile alıyor..” dedi. Bu andan sonra, Rıza Çukurova’nın dudaklarından dökülen kelimeler, bir babanın iftihar sözcükleri oldu; “derler ya, boynuz kulağı geçermiş, babası olarak ben Türkiye Şampiyonu olamadım, O, boynuz olarak Türkiye Şampiyonu oldu! Dolayısı ile, boynuz kulağı geçti ve bu da beni son derece mutlu ediyor.” Oğlu Burak Çukurova’nın şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşayan Rıza Çukurova’nın bir de temennisi vardı; “Allah korumasını da nasip etsin, şampiyon olmak güzel, koruyabilirse daha da güzel olacak inşallah. Önümüzdeki yıllarda yeni şampiyonluklar bekliyorum, O’ndan..”

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top