Baja Troia Turkey’de çalışmalar hızlandırıldı

11.10.2017 : 11.30 |   İstanbul Offroad Kulübü (İsoff) 26-29 Ekim tarihlerinden Çanakkale’de düzenleyeceği Baja Troia Turkey yarışı için hazırlıklarını hızlandırdı. Her hafta Salı akşamları kulübün Atatürk Oto Sanayii’ndeki lokalinde bir araya gelen üyelerin yanı sıra dün akşam toplantıda yarışın etap görevlileri de hazır bulundular ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışın hazırlıkları gözden geçirildi, belirlenen eksikler giderildi ve güncel bilgiler paylaşıldı.

İsoff Başkanı Erkan Birinci ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulundukları toplantıda ilk kez, yarışın etap bilgileri ekrana yansıtılarak haritalar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda verilen bilgilere göre, yarışta en uzunu 73 km olmak üzere, 50, 43 ve 42 km’lik özel etaplar kullanılacak. En uzun etap son gün ve 43 km’lik kısaltılmış haliyle tersten geçilecek. Çanakkale Çan kara yolunun kuzeyinde ilk gün bir etap kullanılırken, güneyde de 2 ve 3’ncü günlerde üç farklı özel etap yer alıyor.

Yarışın bir özelliğinin de ekipler arasında yardımlaşmaya yönelik olması gösterildi ve yol üstünde kalan bir aracı çeken ekibin ilave zaman kazanacağına vurgulandı. Yarışın etaplarında her 500 metrede bir SOS noktası olacak ve yerlerinde sabit olarak kalacak SOS’ler gerektiği anlarda sarı bayrak kullanarak ekipleri uyaracaklar. Yarıştaki görevlilerin cep telefonlarına özel bir program yükleyerek yarışın akışı ile ilgili canlı paylaşımlar yapılacak.

Yarışa katılacak tüm ekipler GPRS ve araç takip sistemi ile anlık olarak yarış merkezindeki ekrandan takip edilecek. Hafta sonu etapları gezen ekiplerin verdiği bilgilere göre, etaplarda çamur olması beklenmiyor. Etapların tamamı bantlanarak yolun akışı belirlenirken, yarışın parkurunun dört farklı noktada ambulans helikopter için iniş noktaları belirlendi. Hakemler dahil 155 görevlinin aktif olarak sahada çalışacakları Baja Troia Turkey yarışında etap görevlileri orman müdürlüğünün ateşe karşı duyarlılığına dikkat çekilerek mangal yasağı getirildi.

Ajansta dün yer alan haberde de belirtildiği üzere, Yunanistan yarışının organizatör tarafından iptal edilmesi nedeniyle Doğu Avrupa Baja Kupası’nda sezonun son yarışı olması, yabancı ekip katılımında beklentileri de yükseltti. Erkan Birinci, yarıştaki araç sayısının 40’a ulaştığını ve motorlarla birlikte 70’lik start hedefini tutturacaklarını belirtti. Erkan Birinci, Mitsubishi Ralliart takımının 1 artışla yarışa 6 araçla geleceğini ayrıca İsrail’den de bir ekip kayıtlara dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top